Turnaje elévů ovlivnila chřipková epidemie

Sobota 25. 1. 2020 patřila opět kategorii elévů. Všechny tři naše týmy vyrazily za humna našeho okresu, konkrétně tým „Modrých“ a „Žlutých“ do Kaplice a tým „Zelených“ do Jindřichova Hradce.
Tentokrát byla naším největším soupeřem chřipková epidemie doplněná s přijímačkami nanečisto. Aby se během týdne omluvilo 10 hráčů z 24 nominovaných, jsme ještě nezažili. Na druhou stranu dostali šanci hráči, pro které to byla turnajová premiéra a do hry se zapojili i dva hráči přípravky.

Nejdříve se podíváme na turnaj do Kaplice. Již pohled na los turnaje značil, že naše mladé Štíry nečekané nic lehkého. Dva týmy Písku a tým Malont sliboval rychlostní kombinační florbal. Trenérské duo HavelkaMetelka se snažili naše hráče pořádně nahecovat a vlít jim do žil pořádnou dávku sebevědomí. I přes tuto snahu trenérů se tentokrát našim mladým puškám tolik herně nedařilo a snad poprvé v této sezóně bylo na kontě více proher než výher. Štíři určitě bojovali, ale někdy se prostě vše nesejde tak, aby z toho mohl být úspěch. Trenéři určitě nedostatky ve hře viděli a v tréninku se na to zaměříme. Je třeba poděkovat pořadatelům za hladký průběh turnaje a našim příznivcům za podporu.

Komentář trenéra Radka Metelky: „ Kluci se snažili, ale bohužel nám chyběl lepší pohyb, zejména v obraně, nikdo z kluků prakticky nejde do před brankového prostoru a vázla nám i kombinace. Nicméně stále se učíme. Potrénujeme a vrátíme se silnější.“

V Jindřichově Hradci pod vedením trenéra Dana Placera odehráli „Zelení“ slušný turnaj. Hned v prvním utkání přišla výhra nad děvčaty z Meťáku. Pak přišli na řadu Rafani z Netolic, tradičně to bylo hodně bojovné utkání. V průběhu utkání došlo k momentu, že náš hráč vsítil krásný regulérní gól, ale rozhodčí ho neuznal, protože v momentě gólové akce přilétl zpoza hřiště cizí míček. Na můj vkus to bylo posouzeno velmi necitlivě. O ten neuznaný gól jsme bohužel prohráli. Kluky to neskutečně mrzelo, ale jak se říká „co tě nezabije, to tě posílí“. Pak přišel v turnaji jediný nepovedený zápas z naší strany, kdy jeden ze dvou domácích týmů nás bohužel přehrál a byla z toho zasloužená první porážka od J.Hradce v této sezóně. Poslední zápas s druhým Hradcem se Štíři vrátili na vítěznou vlnu a turnaj zakončili jednoznačnou výhrou. Děkujeme našim fanouškům za podporu. Děkujeme pořadatelům, kteří by si, ale mohli lépe hlídat zadávání výsledků do zápisu a na světelnou tabuli.

Komentář trenéra Dana Placera: „Na to, že jsem ještě v pátek po obědě sháněl gólmana a dva hráče do sestavy, to nebyl výkon špatný. Projevila se nezkušenost některých do nominovaných hráčů. Stejně jako klukům v Kaplici, tak i nám chyběl lepší pohyb. Na to se musíme v tréninku opravdu důkladně zaměřit. Kluky chválím za přístup a děkuji příznivcům za podporu.“

Sestavy týmů:
Zelení: (GK) Skalický, hráči: Soukup, Valeš, Slípka, Brabec, Gaman, Švejda, Kodym
Modří: (GK) Labik, hráči: Metelka, Capl, Fišer, Plucha, Čermák, Hrubý, Šenkýř
Žlutí: (GK) Kratochvíl J., hráči: Kratochvíl O., Juriga, Petrů, Svoboda, Hejda, Martínek, Gögh