Áčko potřetí v řadě vyhrálo

V sobotu na domácí palubovce dokončili svěřenci Lukáše Malého „Slezský hattrick“. I přes dramatickou koncovku zápasu dokázali zvítězit 10:9 nad Letkou.

První minuty zápasy přinesly několik spálených šancí na obou stranách. Diváci se gólů dočkali až v polovině třetiny, kdy nejdříve hosté využili zmatku v obraně Štírů a následně se poprvé v 1. lize prosadil Sirotek. V další minutě, opět dva góly. Nejdříve hosté, poté rychle domácí. Konkrétně se trefil Šimek. Po rychlých gólech se hra uklidnila a první perioda již změnu skóre nepřinesla.
Ve 4. minutě druhé třetiny se role týmů obrátily. Nejprve poslal Jihočechy do vedení Sirotek, ale hosté rychle odpověděli a srovnali na 3:3. Po polovině hry přidali Štíři v rychlém sledu tři góly. Dvakrát rozvlnil síťku Drobiš a svoji první branku v 1.lize zaznamenal Veselý. Dvě minuty před koncem udeřili i hosté. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 6:4.
Poslední třetinu odšpuntoval ve 24. vteřině Králík. O chvilku později rozhodčí poprvé v zápase vylučovali. Na trestnou lavici usedl Matějček, naštěstí pro něj i jeho spoluhráče zůstala početní převaha nevyužita. Slezané se přeci jen dočkali snížení, když ve 48. minutě upravili na 7:5. O minutu později dostali možnost početní výhody i domácí. K překvapení všech ji zásluhou Kudláčka využili. V 52. minutě vybojoval míček Králík a navýšil štírský náskok na 9:5. Po pár vteřinách hry, poslal rozhodčí domácí do čtyř. Letka druhou nastolenou výhodu využila. Hned v dalším střídaní zkompletoval po krásné spolupráci s Matějček hattrick Sirotek!. Jak je štírským zvykem, tak místo pohodlné koncovky bylo drama. Hosté totiž třemi góly stáhli náskok na jedinou branku. K radosti většiny diváků těsné skóre 10:9. vydrželo až do konce zápasu a tři body zůstaly v Budějcích.