Áčko přestřílelo Buldoky 8:7 v prodloužení

Skvělou útočnou bitvu nabídlo 3. kolo 1. ligy mezi domácími Štíry a brněnskými Buldoky v českobudějovické sportovní hale. Domácí se ve třetí třetině fantasticky vrátili do zápasu a v prodloužení urvali dva body za výhru 8:7. Budějovice vůbec poprvé v historii porazily brněnské Buldoky.

Od úvodní buly se hrál útočný florbal. Štíři se dostali do vedení díky Koklarovi už ve 3. minutě, po chvíli však srovnal střelou z úhlu Czernek. Přetahovaná pokračovala a do první pauzy bylo skóre 3:2.
Po změně stran ovšem Buldoci přidali na tempu. Štíři byli jako na kolotoči a když v 28. minutě Mráz zvyšoval pro hosty už na 5:3 vypadalo to, že jen tak nesesednou. Hosté z Brna ovšem drtivé tempo neudrželi a Štíři se postupně začali vracet do utkání. Pomohla jim přesilová hra, kterou sice neproměnili, ale 2 vteřiny po jejím konci se prosadil střelou Brožek. Výtečnou brněnskou třetinu ovšem ještě korunoval Sedmera, který si naběhl na přesný pas Mráze a vrátil hostům dvougólový náskok 6:4.
Do závěrečné části Štíři lehce zamíchali se sestavou, ale pomoct jim musela opět až přesilová hra, byť tentokrát soupeře. Ve vlastním oslabení se utrhla dvojice Fišer-Prokop a druhý jmenovaný vstřelil z brejku svůj první gól v A-týmu. Buldoci sice za půl minuty kontrovali dalším gólem, ale Štíři věřili v obrat. Bylo jich neustále plné hřiště a tlačili se do gólových pozic. V 52. minutě se z přečíslení trefil Koklar a o minutu později usadil do horního rohu brněnské branky svůj projektil z půlky Kudláček – 7:7. Vyrovnáno!
Diváky zápas musel bavit, hala ožila a hnala domácí za výhrou. A Štíři měli velkou šanci rozhodnout, v čase 57:40 zahrál na zemi hostující nejlepší hráč Mráz (v zápase 1+4) a Jihočeši dostali možnost přesilovky. Naložili s ní však bídně a šlo se do prodloužení 3 na 3. Útočný florbal pokračoval, Švehla čaroval v domácí brance a po jednom úspěšném zákroku se hrnul do přečíslení Koklar, který předložil na zadní tyč Froňkovi a mohlo se jít slavit.

Sestřih: ZDE
Fotky: ZDE
Rozhovory: ZDE