Áčko prohrálo v Havl. Brodě. Přesto vede.

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice prohráli v neděli večer v předehrávce 2. ligy mužů v Havlíčkově Brodě 5:7. Na čele však mají čtyři kola před koncem soutěže stále komfortní náskok pěti bodů na Žďár nad Sázavou, byť mají odehraný o jeden zápas více. „Čekají nás ještě tři náročná utkání na hřištích soupeřů a musíme se na ně dobře připravit,“ řekl trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Štíři nakročili do nedělního zápasu v Havlíčkově Brodě velmi slušně. Už po 13 vteřinách se ujala střela Malého. Jenže pak se hosté na delší dobu odmlčeli a iniciativu převzali domácí. Zejména díky vynikajícímu výkonu brankáře Štírů Kunstovi svítilo po třetině na tabuli skóre 2:2. Po přestávce se však projev hostů zlepšil, mnohem víc kontrolovali hru. Z převahy však vytěžili pouze jeden gól. V závěrečné části se pak v Havlíčkově Brodě strhla přestřelka. Štíři vedli 4:3 i 5:4, ale domácí pokaždé vyrovnali a v 58. minutě šli poprvé do vedení. Na to už Jihočeši reagovat nedokázali. „Šest gólů jsme dostali z prostoru velkého brankoviště, kde jsme byli málo důrazní,“ zlobil se asistent trenéra Vlastimil Stejskal.

Štíři se musí z porážky rychle otřepat. O víkendu je totiž čeká další program. V sobotu hrají v Hradci Králové a v neděli v Jaroměři. „Během čtyř týdnů odehrajeme šest utkání. Program je to opravdu náročný,“ hodnotil Kratochvíl. V posledních zápasech má navíc problémy se sestavou. Kapitán Tomšíček nehraje kvůli poraněnému kotníku, další obránce Staněk má problémy s tříslem a útočník Melíšek podstoupil plánovanou operaci. „Když připočtu tři hráče, kteří kvůli zraněním nehrají celou sezonu, tak postrádáme už celý útok, a to je hodně. Do konce ligy ale zbývají poslední tři zápasy a my je musíme zvládnout i v oslabené sestavě,“ dodal Kratochvíl.

Sokol Erupting Dragons H. Brod – FBC Štíři Č. Budějovice 7:5 (2:2, 0:1, 5:2)

Branky: 13. a 45. Suchý, 20. a 58. Zelenka, 41. Vlček, 49. Čermák, 59. Roztočil – 1., 26. a 48. Malý, 20. Hejplík, 43. Kudláček. Rozhodčí: Kyjovský, Veselý. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváků: 61.

Napsat komentář