Áčko první zápas doma prohrálo

První domácí zápas letošní sezóny sehráli o víkendu Štíři proti silnému Startu 98.

Od úvodních minut byli hráči z hlavního města aktivnější. Štíři chvílemi vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí. V 8. minutě zužitkoval Start svoji aktivitu a vstřelil první branku utkání. Štírům stačilo na vyrovnání pouhých 40 vteřin hry. Králík přiťukl Radku Hanákovi a ten se nemýlil. Hra se vyrovnala a Štíři měli několik dobrých příležitostí. V 10. minutě hry ovšem udeřil z rychlého přečíslení Start. Štíři přidali na aktivitě a hnali se za vyrovnáním. To přišlo necelou minutu před koncem třetiny, kdy krásnou akci zakončil Froněk.
Do druhé části vstoupili Štíři gólem, v 51. vteřině poslal Štíry do vedení Matějček. Štíři si vypracovali několik dobrých příležitostí, ale ve 35. minutě pražský tým využil dalšího protiútoku a srovnal. O dvě minuty později šli českobudějovičtí opět do vedení. V přesilové hře se trefil Froněk. Ve zbytku třetiny bohužel dominovali hosté, když třemi brankami otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.
V 8. minutě poslední části snížil na rozdíl jediné branky krásným „zorro“ gólem Králík. Štíři se tlačili za vyrovnáním. Jenže v 52. minutě po ztrátě míčku udeřili hosté. Štíři nesložili zbraně a dál okupovali útočnou polovinu. V 55. minutě toho využil Procházka. Hostující hráči o další minutu později potrestali chybu ve štírské obraně a opět odskočili do dvoubrankového vedení. Domácí vystřídali brankáře. Macek se mezi třemi tyčemi dlouho neohřál a sprintoval na střídačku. Domácím risk bez brankáře nevyšel, hostí přidali devátý gól a později i desátý gól do odkryté klece. V poslední minutě už jen kosmeticky upravil skóre na konečných 7:10 Měřička.


Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Zápas jsme prohráli po chybách v obraně a zároveň na začátku druhé třetiny, kdy jsme byli výrazně lepší jsme své šance neproměnili. Soupeř si konec zápasu zkušeně pohlídal. “