Áčko první zápas nezvládlo

K úvodnímu zápasu letošního ročníku První ligy zavítali Štíři na palubovku nováčka soutěže Gullivers Brno.

Úvod zápasu se nesl ve znamení oťukávaní a nervozity, k vidění bylo několik šancí na obou stranách. Skóre zápasu otevřel v 7. minutě Tomáš Hanák. Českobudějovičtí hráči se z vedení radovali pouze dvě minuty. Ve zmatku před svatyní Kulhana se nejlépe zorientovali domácí a vyrovnali. Ve 12. minutě šli Štíři po individuální akci Radka Hanáka opět do vedení, které o chvilku později navýšil Brožek. Do konce první třetiny stihli domácí snížit na 2:3.
Druhou třetinu začali lépe domácí hráči, kterým se povedlo po necelé minutě hry srovnat. Ve 27. minutě poslal Měřička Štíry opět do vedení. Domácí dostali šanci na vyrovnání v podobě přesilové hry, kterou nevyužily. Ve zbytku třetiny viděli diváci spousty nepřesností a chyb na obou stranách hřiště.
Ve 3. minutě poslední části domácí znovu srovnali krok. Vyrovnaný stav však trval pouhých 13 vteřin a Štíři šli opět do dvoubrankového vedení, trefili se Froněk a Havelka. Mezi 48. a 54. minutou bohužel Štíři udělali spoustu chyb, které je stáli tři body. Domácím se během nich podařilo odskočit do vedení 8:6. Při závěrečné hře bez brankáře sice ještě zdramatizoval zápas Procházka, ale na víc se Štíři nezmohli.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Zápas jsme si prohráli sami vlastní nedisciplinovaností v obranné fázi. Po ztrátě vedení 6:4 jsme se dostali do křeče a už jsme nebyli schopni nic pořádně zahrát a neproměnili jsme několik vyložených šancí. Příště musíme hrát lépe.“

Štíry čeká v sobotu 14.9. domácí zápas, ve kterém přivítají pražský Start. Start utkání je v 17:00 ve Sportovní hale.


*Zdroj úvodní fotografie: https://www.flickr.com/photos/151657226@N03/albums/72157710754891323/with/48700497883/