Junioři dvakrát prohráli venku

Úvodní dva zápasy nového ročníku nejvyšší soutěže juniorů mají za sebou mladí Štíři. V sobotu v Čakovicích prohráli s Prague Tigers 2:9 a o den později v Mladé Boleslavi s místním týmem 3:10.

První utkání v Praze mělo opatrný začátek bez větších šancí. Až v závěrečné minutě první třetiny se domácí utrhli do třígólového vedení. To se jim podařilo navýšit v úvodu druhého dějství o další dva góly a až pak se také prosadili Štíři. Od té doby bylo utkání živější, ale Štíři dopláceli na špatnou koncovku, zatímco domácí trestali čím dál více okénka v hostující obraně.

V neděli v Mladé Boleslavi se hrálo v o poznání vyšším tempu. Domácí se rychle ujali vedení 2:0, ale Štíry nabudila trefa Matěje Beniačíka z 10. minuty, která znamenala snížení. Rozhodující náskok získala Boleslav v úvodu druhé třetiny, kdy proměnila dvě přesilovky a navýšila skóre až na 6:1. A podobně jako v Čakovicích i v Boleslavi Štíři žehrali na horší proměňování šancí, zatímco soupeř je využíval lépe.

Komentář trenéra juniorů Jiřího Kratochvíla: „V prvním utkání jsme se dlouho rozkoukávali a utkání nám v malé čakovické hale proklouzlo mezi prsty. V neděli jsme podali podstatně lepší výkon a lepšímu soupeři jsme se po většinu zápasu dokázali vyrovnat. Bohužel nás srazily góly v oslabení. Teď nás čekají dva zápasy doma, kde věřím, že budeme silnější.“

Statistiky utkání:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-254618.htm

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-254629.htm