Áčko se vrátilo z Jaroměře s výhrou

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zavítali v sobotu v rámci 16. kola Národní ligy na půdu Jaroměře, kde se jim tradičně nedaří a kde čtyři roky nevyhráli. Nyní se však karta obrátila a Jihočeši se vrátili domů se třemi body.

TJ Sokol Jaroměř – FBC Štíři České Budějovice 6:7 (0:3, 3:1, 3:3)

Jihočeši měli skvělý vstup do utkání. V prvních minutách své šance ještě neproměnili, ale již ve třetí minutě se prosadil skákavou střelou z poloviny hřiště hostující kapitán Kudláček. V páté minutě byl stav utkání již 0:2. Po pěkné nahrávce Hejplíka se prosadil Měřička. Tento gól domácí probudil a začali si také vypracovávat šance, jenže hosté měli v brance skvělého Kunsta. Skóre první periody uzavřel tři minuty před koncem střelou téměř od vlastní branky Kudláček – 0:3.

I vstup do prostřední části se Jihočechům povedl. Krásnou souhru třetí lajny zakončil Žáček. Domácí však přišli brzy s odpovědí. Následně se hra vyrovnala a v polovině utkání dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou zužitkoval Novotný. Nabuzení Východočeši stihli do přestávky ještě snížit na rozdíl jediné branky.

Klid na florbalky hostů ovšem dal ve 41. a 46. minutě dvěma přesnými zásahy Havelka – 3:6. V padesáté minutě navíc dostali hosté téměř dvouminutovou výhodu přesilové hry 5 na 3. Tu však i přes několik dobrých střeleckých pokusů nezužitkovali a tak vzápětí udeřili domácí a v čase 57:15 po dobře rozehrané standardní situaci snížili na 5:6.  Za 14 sekund ale přispěchal s odpovědí Malý a bylo to opět o dvě branky. Domácí pak stihli už jen snížit na konečných 6:7.

Jihočeši si tak odvezli do Budějovic tři body, nadále drží čtvrtou příčku jen s dvoubodovou ztrátou na druhý Králův Dvůr. Další utkání odehrají Štíři na domácí palubovce v sobotu 23. ledna od 18:30 proti posledním Strakonicím.

Komentář trenéra hostů Lukáše Malého: „Jsme rádi, že z Jaroměře po čtyřech letech vezeme body. Zápas jsme si od druhé třetiny zbytečně zdramatizovali.“

Branky: 23. Jan Lehký, 31. Jiří Novotný, 34. Vojtěch Schwarz, 52. Petr Hašek, 58. Petr Hašek, 59. Jan Škola – 3. Michael Kudláček, 5. Michal Měřička, 17. Michael Kudláček, 22. Petr Žáček, 41. Ondřej Havelka, 47. Ondřej Havelka, 58. Lukáš Malý; rozhodčí: Lukáš Čížek – Lukáš Laštovička; vyloučení: 2:1; využití: 1:0.

Napsat komentář