Dorostenci porazili Tábor

Pomalu finišuje sezona dorostenců a další zápasy je čekali v Sezimově Ústí. Mladí Štíři měli k dispozici jen 9 statečných hráčů a 2 brankáře. Ze 24 hráčů je to docela málo. Úkol pro tento turnaj zněl jasně: Zlepšit výkon a ukončit výsledkovou mizérii. Vždyť z posledních 5ti utkání dokázali porazit jen poslední Třebíč.

FBC Štíři České Budějovice – FK Slovan Jindřichův Hradec 5:9 (1:3, 1:3, 3:3)

Štíři vstoupili do utkání aktivně. Hned po první krásné kombinaci na jeden dotek mohl vsítit gól Šefrna. Bohužel hned v zápětí z nenápadné akce se prosadil O. Šimek. Tento hráč střelecky zápas ovládl. Jsme však rádi, že v rámci střídavého startu posílil náš juniorský tým. Z tohoto gólu se Štíři nemohou vzpamatovat a jsou všude druzí. Toho využívá stejný hráč a už ve 4. minutě zvyšuje na 0:2. Štíři si berou oddechový čas. Vyrovnávají hru a dostávají se do prvních šancí. Udeří opět na druhé straně, kdy se opět prosazuje dorážkou O. Šimek. Je to dorážka evidentně z malého brankoviště, ale branka platí. Ve čtrnácté minutě se konečně prosazují i Štíři. Podlaha nachází Drobiše a ten dává první branku Štírů.

Vstup do druhé třetiny se opět Štírům nedaří a hned po 13 vteřinách se prosazuje z velkého brankoviště Babický. Štíři sice reklamují dohrání hráče bez míčku v brankovišti a následné využití takto nečistě získané výhody. Skóre to však neovlivní. Deprimovaní Štíři se dále snaží určovat tempo hry, ale je to složité. J. Hradec důsledně brání na hraně faulu a než o florbal, jde více o boj okolo mantinelů. V desáté minutě však nachází na důraznou obranu soupeře recept Vlček s Drobišem. Secvičenou akcí na první tyči připravuje Vlček pozici pro Drobiše, který střelou do téměř prázdné branky vrací Štíry do hry. Bohužel v zápětí obránci nesmyslně zapomínají za zády Šimka a je to opět o tři branky. To s psychikou mladých Štírů zacvičí a hned ve 12. minutě je to dokonce 2:6 po střele Koutného.

Ve třetí třetině Štíři hrají buď anebo. Opět jim nevychází vstup a hned z kraje třetiny skóruje kdo jiný než Šimek. Na to ale reaguje  Šefrna po rychle rozehrané standardní situaci. Štíři v této fázi hry mají doslova drtivý tlak ale víc než nastřelení tyček to nepřinese. Soupeř si vybírá time out a po něm šťastně střílí osmou branku Tejnor. Zdá se rozhodnuto ale Štíři nejsou tým, co by nehrál až do konce. Opět zamykají Jindřichův Hradec.  V 9. minutě se prosazuje Vlček. V 11. Podlaha, ale na obrat je pozdě. V závěru konečně rozhodčí trestají nečistou hru soupeře ale na výsledné skóre 5:9 pro Jindřichův Hradec to už nemá vliv.

Komentář trenéra Novotného: „Metr určený rozhodčími výrazně napomáhá týmu, co je ve vedení a jen se brání. Tím, že jsme nechali soupeře si udělat 3 brankový náskok, jsme vlastně rozhodli o jeho výhře. Na obrat nám chyběla dostatečná kvalita a důraz v osobních soubojí.“

Branky a nahrávky: 14. a 25. Drobiš (Podlaha, Vlček), 33. Šefrna (Podlaha), 39. Vlček, 41. Podlaha – 2., 4., 11., 25., a 38. Šimek (na 2 Bušta, na 2 Váňa, Koutný), 37. a 39 Tejnor (na obě Šimek), 16. Babický (Procházka), 27. Koutný, Vyloučení: 0:2. Bez využití.Rozhodčí: Matuška, Holický

Sestava Štírů: Novák (Šedivý) – Blažek, Podlaha, Dvořák – Vlček, Drobiš, Šefrna -Körner, Pražák, Würstl. Trenér Novotný

1. Fbk Tábor – FBC Štíři České Budějovice 5:7 (3:1, 1:4, 1:2)

Čtyři prohry v řadě. 9 hráčů polámaných ze zápasu s J. Hradcem. Domácí Tábor v plné síle s podporou neskutečně hlasitého publika, které je vždy vynese k velkým výkonům. Zkrátka vše už předzápasem říkalo, že toto utkání nemůžou Štíři vyhrát.

První třetina začala opatrně z obou stran. Oba týmy se seznámily s tím, že sekání dnes prochází ale překvapivě oba týmy i přes bouřlivou atmosféru v publiku si udrželo koncentraci na florbal. Štíři byli nebezpeční rychlým přechodem do útoku. Tábor se zase spoléhal na pomalou rozehrávku a individuální průniky hráčů. V 10. minutě se překvapivě ujímají vedení Štíři po střele Vlčka. Překvapivě ale zaslouženě jdou Štíři do vedení. Následujících 5 minut je ale ze strany Štírů hrozných. První šance Táborských ještě likviduje Šedivý v brance Štírů. Ve třinácté minutě v rozmezí 15 vteřin je skoré po brankách Jandy a Nekováře otočené. Výpadku Štírů využívá ještě minutu před koncem třetiny Dědič. Tábor tak vede 3:1.

Do druhé třetiny jdou Štíři s tím, že pokud budou hrát jako prvních 10 minut, tak by ten zápas měli otočit. To se Štírům překvapivě daří a Tábor je zaskočen. V čtvrté minutě se prosazuje Drobiš. V páté vyrovnává Pražák. Sice ještě v téže minutě jde Tábor zásluhou Jakšiče opět do vedení ale ne na dlouho. Již v 6. minutě vyrovnává Podlaha. V závěru třetiny se ještě prosazuje Vlček a po druhé třetině vedou Štíři o gól.

Ve třetí třetině Tábor přidává, ale Štíři se úspěšně brání a v 9. minutě zvyšuje vedení Blažek. Ve třinácté minutě dochází ke spornému momentu. Tábor je v obrovském tlaku, ze kterého se Štíři vymaňují faulem Blažka, který však rozhodčí odmítají trestat a nechávají pokračovat hru. Z následného protiútoku se prosazuje Würstl. Tím je prakticky rozhodnuto, že Tábor toto utkání prohraje. Štíři se v závěru utkání chovají netakticky a nechávájí Racka snížit na rozdíl dvou branek a místo přidržení míčku se hrnou do zakončení. To však již na skóre nemá vliv a překvapivě porážejí silný Tábor 7:5.

Komentář trenéra Novotného: „Nejlepší výkon dorostenců v letošní sezoně. Kromě posledních 5 minut v první třetině a posledních 2 minut zápasu naprosto týmový výkon, kdy každý plnil taktické úkoly i na úkor svých osobních statistik. Když se k tomu přidalo i nasazení, sebeobětování a pomoc spoluhráči, tak se dostavil i výsledek. Po dlouhé době mám radost z toho, jak chytrou hrou jsme se prezentovali. Nečekané, ale naprosto zasloužení vítězství.“ 

Branky a nahrávky: 13. Janda, 13. Nekovář (Křemen), 15. Dědič (Janda), 5. Jakšič (Voborský), 43. Racek (Nekovář) – 10. a 27. Vlček (Körner), 19. Drobiš, 20. Pražák (Drobiš), 21. Podlaha, 39. Blažek (Dvořák), 43. Würstl (Körner). Bez vyloučení. Rozhodčí: Matuška, Holický.

Sestava Štírů: Šedivý – Šefrna, Podlaha, Vlček – Drobiš, Pražák, Würstl – Dvořák, Körner, Blažek. Trenér: Novotný.

Napsat komentář