I junioři porazili Jaroměř

Juniory čekali další zápasy v Sezimově Ústí. Poprvé dostal příležitost V. Liška a zároveň se představila posila z SKP České Budějovice David Řehoř, který je u nás na střídavé hostování.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Písek ?:?

Toto utkání se nakonec nehrálo. Písek hodinu před zápasem volal, že pro nemoc nepřijede. Štíři tak 4 hodiny proseděli v promrzlé hale. Sledovali v akci alespoň své nejbližší soupeře z Jaroměře, kteří překvapivě remizovali s prvním Hradcem Králové.

Komentář trenéra Novotného: „Škoda, že Písek chce hrát 2. nejvyšší soutěž s tak málo hráči. Někdy to pak přináší takovéto nepříjemné momenty.“

TJ Sokol Jaroměř – FBC Štíři České Budějovice 4:7 (1:0, 1:5, 2:2)

Nabuzená Jaroměř z předešlého utkání, kdy si vyšlápla na lídra tabulky, nevěstila nic dobrého. Štíři však byli připraveni jít výhře naproti dobrým výkonem.

První třetina byla v režii Štírů. Soupeř se zakopal před vlastní brankou a odolával, jak jen to šlo. Štíři však měli problémy ve finální fázi a to hlavně zbytečným tlačením na pilu. Tak hrozně moc chtěli dát gól, až si pomalu navzájem překáželi. Soupeř překvapivě využil promrznutí brankáře Procházky a střelou, která ani střelou nebyla. Střela, která letěla tak rychle, že jsme stihli vystřídat dvě lajny, nakonec končí po několika zmatcích až v brance Štírů. Něuvěřitelné. Poté se dostavuje křeč, kdy největší protivník Štírů byl míček a celý tým se spíš těšil na pauzu.

V druhé třetině se Štíři uklidňují. Začínají lépe kombinovat a hned ve druhé minutě to nese brankové ovoce. Vilímek z poloviny hřiště ukazuje celému týmu jak na staženou obranu Jaroměře. O minutu a půl později však opět čaruje vyšší moc. Lob z poloviny hřiště přelétává stojící Procházku a k údivu v šech padá do branky Štírů. Zkrátka gól z nebe a Jaroměř je opět ve vedení. Naštěstí Štíři ukazují charakter. Nezmatkují a s přehledem využívají své herní převahy. Ještě v téže minutě srovnává Štěpka. O minutu později posílá prvně Štíry do vedení Caha. V závěru druhé třetiny se ještě prosazují Štěpka a Vacek. Tím je stav 5:2 pro Štíry a o vítězství je prakticky rozhodnuto.

Třetí třetinu mírně Štíři podceňují a je vidět, že hráčům se nechce podstupovat osobní souboje a než o výsledek se starají o vlastní statistiky. Toho soupeř využívá ke korekci výsledku. Naštěstí nemá takovou kvalitu, aby výsledek otočil. Ve čtvrté minutě třetiny se prosazuje Jarkovský. Na jeho branku o půl minuty později odpovídá Svintek. V jedenácté minutě se prosazuje opět Jarkovský. Na jeho gól téměř v zápětí odpovídá Vilímek po secvičené kombinaci s Vackem. Štíři tak vyhrávají 4:7 a drží si průběžné třetí místo.

Komentář trenéra Novotného: „Zbytečně nervózní první třetina. Dobrá druhá třetiny. Odfláklá třetí třetina. Na Okříšky, které nás čekají v sobotu 23.1. doma, by tento výkon rozhodně nestačil.“

Branky a nahrávky: 34. a 41. Jarkovský, 7.Slezák, 19. Nožička,- 17. A 42. Vilímek (Štěpka, Vacek), 19. a 28. Štěpka (Bíca, Podlaha), 20. Caha (Schreib), 29. Vacek, 35. Svintek (Perek) Bez vyloučení. Rozhodčí: Draxler, Koutník.

Sestava Štírů: Procházka (Kopačka) – Podlaha, Vlček, Šefrna, Vilímek, Vinkler, Schreib – Drobiš, Perek, Svintek – Štěpka, Bíca, Vacek, – Blažek, Caha, Řehoř – Liška

Napsat komentář