Áčko slaví první body z venku

V sobotu vyjeli Štíři na palubovku pražského Startu, kterému chtěli vrátit domácí porážku z 2. kola první ligy.

Do zápasu vstoupili Štíři skvěle. V 7. minutě odskočili již do tříbrankového vedení. Trefili se Tomáš Hanák, Králík a znovu Hanák. Štíři bohužel snížili svoje nasazení, toho dokázal soupeř využít a ještě do konce první třetiny bylo srovnáno.
Jihočeši potvrdili výborné záčátky třetin a šli zásluhou Vlčka do vedení. Ve 26. minutě se po skvělé akci prosadil Drobiš a krátce po něm i Kuláček. Štíři se dál hnali do útoku. Ve 32. minutě zkompletoval Hanák hattrick a zvýšil už na 3:7. O minutu později snížili domácí díky využitému trestnému střílení, jenže Štíři si do hlavního města přivezli skvělou střeleckou formu a do konce druhé třetiny přidali další dvě branky, trefili se Brožek a Vlček.
Třetí třetinu začali lépe domácí, kteří ve 45. minutě snížili na rozdíl čtyř branek. O dvě minuty později využil zaváhání v domácí obraně Králík. Start v rozmezí pár minut využil svoje dva brejky a stáhl štírské vedení na tři branky. V 50. minutě Štíry uklidnil Procházka, který krásnou střelou přidal jedenáctý gól. Čtyři minuty před koncem zůstal domácí brankář na střídačce. Start svoji početní výhodu využil a opět korigoval vedení Jihočechů. Dvě minuty před závěrečnou sirénou definitivně rozhodl o vítězství Štírů Hanák. Poslední tečku do zápisu přidal Chvosta, který trefil odkrytou branku backhendem přes celé hřiště.

Štíři si tedy poprvé v sezóně odvezli z venkovního utkání všechny body. V dalším kole přivítají na své palubovce lídra souteže z Karlových Varů. Zápas začíná v neděli v 16:45.

Komentář trenéra Lukáš Malého: „Zápas ve kterém se nebránilo jsme rozhodli produktivitou ve druhé třetině. V poslední části zápasu jsme ze zápasu udělali trochu drama, ale nakonec jsme i díky dalším vstřeleným gólům dovedli zápas do vítězného konce. “