Vary suverénně porazily Áčko

Druhou adventní neděli přijeli na českobudějovickou palubovku lídři první ligy z Karlových Varů.
Od prvních minut hosté ukazovali, proč okupují špičku soutěže. Hráči z lázeňského města byli aktivnější, rychlejší a ve 3. minutě otevřeli skóre zápasu. Do několika slibných příležitosti se dostali i hráči se štírem na hrudi, jenže žádná z nich gólem neskončila. Diváci ve zbytku první části viděli spálené šance na obou stranách hřiště. Gólů se dočkali až v poslední minutě, kdy domácí obrana zaspala a inkasovala druhý gól.
I do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, několika skvělými zákroky se blýskl Kulhan a ve 4.minutě po skvělé střele snížil Procházka, štírská radost trvala pouze dvě minuty a Vary opět zvýšili svůj náskok. Ve 32. minutě zápasu hostí přidali čtvrtý gól, na který po devíti vteřinách odpověděl Havelka. Varští opět ukázali skvělý závěr třetiny a v poslední minutě přidali pátou branku.
Třetí třetinu už byl na hřišti pouze jeden tým a to ten ze západu Čech. Budějovice se trápily a hosté přidávali další branky, bezmocný Kulhan nakonec lovil míček že své sítě celkem jedenáctkrát.
Tři body po zásluze putují do Karlových Varů, které dál drží první příčku, Štíři jsou stále pod hranicí jistoty záchrany, jejich propast opět vzrostla na rozdíl čtyř bodů.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Přejeme brzké uzdravení hráči soupeře Michalu Klápovi. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, byl lepší ve všech aspektech hry. Dnes se nám po dvou zápasech nepovedlo proměnovaní šancí, věřím, že se střelecky chytneme na Kladnu, kde trenér asi nevěří svým brankářům, jelikož oslovuje našeho golmana, aby tam šel chytat.“