Junioři doma získali další tři body

První liga juniorů má v prosinci na programu pět kol a Štíři odehrají všechny v domácí hale. Jako první v tomto náročném předvánočním programu hostili v sobotu soupeře z Olomouce a den poté z Ostravy.
Zápas s Olomoucí začal svižně a ve vysokém tempu, přesto se skóre poprvé posunulo až v 11. minutě po individuálním průniku domácího obránce Lukáše Tinavského. Hosté odpověděli gólem ze 16. minuty a mezitím jen zvoněly tyče obou branek. Vyrovnaný duel se začal lámat v polovině utkání. Daniel Kolín střelou od půlky poslal Štíry do vedení, které o dvě minuty později navýšil Patrik Holý a za dalších 30 vteřin také Tomáš Hanák gólem v oslabení. Hosté ještě v téže přesilovce snížili z trestného střílení na 4:2. Dramatický duel pak potvrdila další branka hostů ve druhé třetině. Zkraje třetí části se ale podruhé individuálně prosadil Hanák a domácí opět trochu uklidnil. V 54. minutě navíc navýšil náskok David Camrda a v 56. minutě přidal i sedmou branku v přesilovce Ondřej Veselý. Ale hosté to ještě nezabalili, respektive domácí polevili a dovolili jim rychle snížit na 7:5. Větší drama už však Štíři nepřipustili.

Také v neděli proti Ostravě to zpočátku vypadalo na vyrovnaný duel. Jenže zdání klamalo. Hosté v rozpětí 14. a 17. minuty čtyřikrát skórovali a po první části díky tomu vedli 5:1. Štíři se po změně stran snažili dostat do zápasu, zlepšili defenzivu, avšak neproměňovali šance a tak byl o druhé přestávce stav 6:2 pro hosty. Definitivní rozuzlení utkání přišlo ve 47. minutě, kdy se Ostravští prosadili posedmé a zlomili domácí snahy. Výsledné skóre se pak zastavilo až na 2:11.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Proti Olomouci to byl poměrně neuspořádaný zápas. Myslím si, že jsme byli ale o kousek lepší a zápas vyhráli zaslouženě. Prakticky celý zápas jsme byli ve vedení a svojí nekoncentrací jsme vždy nechali soupeře vrátit se do zápasu, ať už ze stavu 4:1 nebo 7:3. S Ostravou jsme odehráli dobrých 10 minut, ale pak si každý na hřišti dělal, co chtěl, a soupeř nás vytrestal. Zkoušeli jsme se vrátit do utkání, ale nedávali jsme ve druhé třetině góly. Celkově ale za víkend tři body bereme a jsme rádi, že stále držíme čtvrté místo v tabulce.“

Statistiky zápasů najdete zde:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-270505.htm

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-270607.htm