Áčko veze všechny body z Plzně

Vyrovnaný duel plný osobních soubojů sehráli Štíri v 1. lize můžů na palubovce FbC Plzeň. Nakonec z něj hosté vyšli jako vítězové po výsledku 4:3.

Start to z pohledu Českých Budějovic nebyl ale vůbec dobrý. Chyby při přechodu do útoku dávali prostor domácím k zakončení, ale nestárnoucí Macek v brance držel bezbrankový stav. Až po 15 minutách se hosté probrali a začali srovnávat tempo hry. Vyústěním byla dvě vyloučení Plzeňských v závěru třetiny a možnost pro Štíry hrát 5 na 3. Převaha o dva muže byla však trestuhodně promarně, naštěstí se v konci standardní přesilovky prosadil střelou ze střední vzdálenosti Žáček a poslal hosty do vedení. Za tři minuty se u branky Plzně nejlépe zorientovat Camrda a Štíři najednou měli pohodlný náskok. Ve druhém dějství byli lepším týmem, domácí nepouštěli do šancí, trpělivě bránili a čekali na kontry, a to i když se Plzni podařilo snížit přesnou střelou Vošty.

Rozhodující moment přišel v 37. minutě. Při vyloučení štírského Koklara se do úniku dostal Drobiš, jenž byl faulován a následné trestné střílení bezchybně proměnil Vlček – 1:3. Za necelou minutu zapadl do plzeňské branky i střela Froňka a Štíři vedli už o tři góly.

Vošta se na úvod třetí části trefil za záda Macka i podruhé, domácí se snažili zvrátit průběh zápasu, ale famózní gólman Štírů už propustil jen dorážku Šebka v 54. minutě. Plzeňským nepomohla ani dvou a půlminutová powerplay, při které měli několik povedených střel, na druhé straně mohli Štíři několikrát rozhodnout gólem do prázdné. Nakonec to však hosty mrzet nemuselo, když uhájili těsný náskok.

rozhovory a sestřih zápasu