Áčko vyhrálo v Kadani 7:5

Florbalisté Štírů Českých Budějovic se představili v sobotu popáté v sezoně na hřišti soupeře. A poprvé na venkovní půdě dokázali zvítězit. Vítězství 7:5 v Kadani navíc posunulo Jihočechy již na čtvrté místo v tabulce Národní ligy – západ.

FBC DDM Kati Kadaň – FBC Štíři České Budějovice 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)

Domácí vstoupili do utkání sice aktivněji, ale již ve třetí minutě kadaňský Odlas přehnal důraz u mantinelu, když srazil Štíra Havelku zezadu k zemi. Tím jakoby odstartoval zákeřnou hru domácích, která pokračovala až do konce zápasu. Přesilovou hru využil přesnou střelou Havelka a hosté vedli. Štíři si vypracovávali další šance, ale nedokázali je proměňovat. V jedenácté minutě se tak povedlo kadaňským vyrovnat. Stav 1:1 vydržel až do konce první části.

Během prvních čtyř minut druhého dějství se dvakrát od půlící čáry trefil kapitán Jihočechů Kudláček – 1:3. V polovině utkání navíc první formace Štírů sehrála ukázkovou kombinaci, kterou zakončoval Slepička střelou do prázdné branky. O chvíli později byl vyloučen hostující Formánek a domácí početní výhodu využili – 2:4. Za dvacet vteřin ale dokončil Kudláček hattrick a bylo to opět o tři branky. Domácím se do pauzy povedlo ještě snížit na 3:5.

I do třetí periody měli lepší hráči z Budějovic. Kombinaci přihrávek vzduchem zakončoval Malý střelou do odkryté branky – 3:6. Ve 47. minutě navíc byl opět vyloučen za hrubost kadaňský Odlas a přesilou hru využil střelou do šibenice Žáček – 3:7. Domácí do minuty ještě vykřesali naději střelou pod horní tyč, ale o možný tlak je připravil další hrubý faul domácího hráče. Tentokrát fauloval Solar. Pět minut před koncem ještě domácí vsítili branku na 5:7, ale navíc i přes závěrečnou power-play se již nezmohli a Štíři si tak odvezli z horké kadaňské půdy zasloužené tři body.

Branky: 11. Martin Odlas, 33. Martin Odlas, 35. Jakub Procházka, 49. Martin Žemlička, 55. Jakub Procházka – 4. Ondřej Havelka, 21. Michael Kudláček, 25. Michael Kudláček, 31. Marek Slepička, 33. Michael Kudláček, 44. Lukáš Malý, 48. Petr Žáček; rozhodčí: Petr Herman – Ondřej Sochůrek; vyloučení: 3:1; využití: 1:2; diváků: 73.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl utkání okomentoval: „Byl to těžký zápas, hlavně psychicky, protože hráči museli udržet koncentraci i přes zákeřnou hru Kadaně. Povedlo se nám to, celou dobu jsme byli soustředěni na svůj výkon a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že se nám vyplatil trénink přesilovek a proměnili jsme hned dvě ze tří. V zápase nám to hodně pomohl.“

Napsat komentář