Béčko starších žáků po odmlce bodovalo

1.FBK Tábor – FBC Štíři České Budějovice B 8:7 (3:3, 0:1 4:4)

B tým posílený o hráče A týmu Podlahu a Máčka a s Lenkou Faltusovou v brance se od začátku snažil držet s jedním z favoritů soutěže krok. Na úvodní dva góly Tábora našli stejnou odpověď Šulista a Máček, táborští znovu vedli a znovu vyrovnal Šulista, tak byl po první třetině stav 3:3.

Ve druhé třetině pokračoval vyrovnaný zápas, jediný gól vstřelilo družstvo Tábora.

Na začátku třetí třetiny navýšil Tábor vedení na 5:3, ale Štíři třemi góly strhli vedení na svou stranu, když se postupně trefili Máček, Podlaha a Klimeš.  Tábor znovu vyrovnal a Štíři šli ještě jednou do vedení zásluhou Motze. V polovině třetí třetiny bylo opět srovnáno. V poslední minutě, kdy už to vypadalo na dělbu bodů, rozhodl o vítězství Tábora jejich nejlepší hráč Zenkl.

Hodnocení trenéra Jiřího Čížka: „Sehráli jsme vyrovnaný zápas, ve kterém byl soupeř šťastnější, asi bychom si bod zasloužili.“

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Strakonice 16:7 (8:1, 4:3 4:3)

Štíři šli od začátku nekompromisně za vítězstvím. Už po devadesáti sekundách svítil na ukazateli skóre stav 3 : 0 a skóre postupně dále narůstalo. Ve druhé a třetí třetině se už projevila, menší koncentrace zejména při bránění a také to, že Strakonickým poměrně dlouho vycházela taktika „bukaře“ kdy jejich nejlepší hráč se nevracel, zůstával za našimi obránci a brejky úspěšně proměňoval.

O branky Štírů se podělili Podlaha (7) Šulista (5)a Máček (3), jeden gól dal nejmladší hráč na hřišti Wittner. Za zmínku určitě stojí, že všech 7 góĺů Strakonic vstřelil jediný hráč Maxmilián Schaller a to až na jednu výjimku bez asistence.

Hodnocení trenéra Jiřího Čížka: „Jsem rád, že jsme v tomto zápase potvrdili roli favorita, ale musíme se naučit udržet koncentraci i při vysokém vedení.“

Sestava: Faltusová,- Mík, Vokálek, Šulista, Tibitancl, Bostl, Wittner, Motz, Rybka L.,  Podlaha, Klimeš, Máček, Tibitancl.

(jč)

Napsat komentář