Junioři přivezli šest bodů

Juniorka Štírů v neděli zavítala do Třebíče s cílem přivézt odtud z dvojzápasu 6 bodů a po bojovném a týmovém výkonu nakonec opravdu Štíři 100% bilanci přivezli. Po šesti kolech tak drží páté místo. Oproti týmům z horní části tabulky mají ale odehráno o dva zápasy méně.

FBC Štíři ČB – FbC Trutnov 12:2 (2:1, 9:0, 1:1)
V prvním vzájemném zápase sezony Štíři Trutnovu podlehli 4:7. Nyní mu chtěli porážku vrátit. Zápas se od prvních okamžiků odehrával před brankou hostů avšak našemu týmu se velice dlouho nedařilo převahu zúročit v góly. Pak se ale prosadil kapitán Melíšek v oslabení, který tak odstartoval své úchvatné galapředstavení, a pomohl svému týmu vyhrát první třetinu. Svůj velký brankostroj si ale Štíři nechali až na druhou periodu, kde svého soupeře doslova přejeli a zejména díky první lajně a spolupráci Mušky s Melíškem náskok narostl až na deset branek. Ve třetí třetině už oba týmy dohrávaly bez většího nasazení a zápas se také tímto rozdílem, poté co oba týmy vstřelily po jednom gólu, také skončil.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Utkání jsme s přehledem zvládli.“

Branky a asistence: Melíšek, Melíšek(Muška), Melíšek (Muška), Muška(Melíšek), Mika(Joza), Melíšek(Rybka), Pátý(Štěpka), Melíšek, Pátý(Joza),Rybka(Melíšek), Krajčovič(Semotán), Bíca

FbC Štíří ČB – FbC Peaksport Litomyšl 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)
Ve druhém střetnutí junioři narazili na jeden z nejlepších týmu v lize na Litomyšl. V tomto utkání bylo již od úvodního hvizdu jasné, že zápas bude mnohem vyrovnanější a rozhodovat budou maličkosti a větší touha po vítězství. Jako první se prosadil opět kapitán Štírů Melíšek, avšak soupeř rychle odpověděl a tak byl po první části stav nerozhodný 1:1. Ve druhé třetině se velmi rychle prosadil Rybka a posunul vedení opět na stranu Českých Budějovic. Za chvíli již bylo srovnáno, když Štíři neubránili jedno z oslabení, ale reakce netrvala dlouho a ani ne minutu poté Semotán poslal jihočeský tým opět do vedení. Nicméně kombinace častých vyloučení a technické vyspělosti soupeře vyústila v místy drtivý tlak Litomyšle a ze kterého nakonec pramenil i vyrovnávací gól. O to, že se skóre neměnilo výrazněji, se staral zejména skvěle chytající David Koš, který zlikvidoval i s pomocí svých dobře postavených tyčí několik jasných příležitostí. Avšak i soupeře zachraňovali dobře postavené tyčky. Ve třetí periodě pokračoval nastolený trend nadále a tak po jednom gólu na každé straně se v infarktovém závěru prosadil 16 vteřin před koncem Pátý, který odmítl dělbu bodů a svému týmu přisoudil vítězství v poměru 5:4.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Vyrovnané utkání jsme vyhráli především díky zkušenostem z těžkých zápasů.“

Branky a asistence: Melíšek (Pátý), Rybka(Melíšek), Semotán(Krajčovič), Melíšek(Pátý), Pátý(Melíšek)

Napsat komentář