Céčko pouze poloviční

FBC Štíři ČB C – FBC United ČB 0:3 (0:1,0:1,0:1)

Další dvě kola Jihočeského přeboru mužů se odehrála ve Strakonicích. Chelsea se utkala s papírově slabšími soupeři, takže jednoznačně jsme se chtěli vrátit do Budějovic se šesti body v kapse. Ovšem již v prvním zápase narazila kosa na kámen. Na tento turnaj jsme do svých řad zavítali elitní snajperku s našeho ženského týmu – Ladu Janošťákovou.

 V prvním duelu se štíři utkali s tradičním městským rivalem. Soupeř, který do zápasu nastoupil se šesti běžci do pole již od úvodního buly betonoval a do útoku vyrážel ojediněle. Bohužel jak říkal Lukáš Pavelka: Hrajeme to nám soupeř dovolí, ne to co umíme… A měl pravdu naše hra v první třetině připomínala spíše chodící florbal. Za naši laxnost a vědomí, že se soupeř porazí sám, přišel trest v podobě vedení united 1:0. Inkasovaný gól mě Štíry nabudit ale vůbec to s nimi nehnulo. V přestávce bylo nutné připomenout, že jsme nepřijeli na výlet ale vyhrát! Jenže v úvodu druhé třetiny soupeř slepeným gólem zvýšil na 2:0. Facka evidentně pomohla a Štíři začali s výsledkem něco dělat. Najednou jich bylo plné hřiště ale většina střeleckých pokusů byla buď zblokovaná, nebo končila na gólmanovi Trybulovském. Bohužel se nám nedařilo trefovat ani prázdnou bránu a pálili jsme jednu tutovku za druhou. Snaha byla, ale prostě to nešlo. Zbytek druhé a celá třetina se nesla v duchu našeho tlaku, jenže jsme se nemohli gólově prosadit. Při konečně power-play united do prázdné klece upravily na konečných 3:0 a pečetili tak své vítězství, které okomentoval jeden útočník slovy: ,, přepiště dějiny ,, což o něčem vypovídá. Utrpěli jsme tedy první porážku od jiného soupeře než je Frymburk.

FBC THC Velešín B – FBC Štíři ČB C 1:4 (1:2,0:0,0:2)

Napravit si reputaci, konečně dát góly a doufat, že Pája něco chytí, to byly hlavní body před zápasem s rezervou Velešína. Oproti prvnímu zápasu Štíři vstoupili aktivněji, ale opět se nedařilo dát gól. Rozvlnit síť se podařilo v páté minutě Martinu Liškovi, který uklidil míček, kam patří. Byla to jeho první trefa v sezóně. Konečně! Velešín ale po závaru před brankou vyrovnal, stalo se tak v osmé minutě. Ve dvanácté minutě vstřelil svůj první gól v útkání Míra Joza, který si počkal na brankovišti a zametl míček do sítě. V druhé třetině chtěli Štíři gólovou mašinu naplno rozjet, ale Lišku ani Jozu nikdo nenapodobil, i když příležitostí bylo opět hodně. Ve třetí třetině po asistenci kapitána Radima Krupky své kvality a gólový čich zužitkovala Lada Janošťáková a střelou na bližší tyč vstřelila svůj první gól za chlapy. Za dvacet vteřin vymetl pavučinky velešínskému golmanovi Míra Joza a o našem vítězství bylo jasno. Takže alespoň částečná satisfakce. Ale tři body se počítají.

 Sestava: Válek- Pavelka, Krupka, Dupal, Schneerdorfer – Joza, Novotný, Janošťáková – Červinka,Liška, Dobrovský

Napsat komentář