Další blog ze Švédska: Václav Bíca

Tentokrát nám ze Švédska bloguje další odchovanec Štírů Václav Bíca. Ten v současné sezoně hraje za dorostenceký tým v 1. lize a rovněž patří do výběru Jihočeského kraje.

Ve středu večer se vydáváme na trénink do sportovního komplexu Lundbystrand, kde je 5! florbalových hřišť v jedné hale. Zde jsme potrénovali a sehráli přípravný zápas s týmem ze Znojma. Náš výkon odpovídal naší únavě a nevyspalosti z dlouhé cesty. Na celém tréninku by se dalo najít jen málo pozitiv. Například, že jsme se seznámili s povrchem a našli cestu do haly. Poté vyrážíme na školu, kde spíme. Ráno se probouzíme plni energie a odhodlaní porazit svého prvního soupeře ve skupině. Po ranní hygieně jdeme na snídani do jídelny, kde si každý mohl dát, co chtěl.

Václav Bíca bloguje

V11:20 nás čeká první zápas ve skupině se švédským týmem Husqvarna IK. Sedáme na autobus a míříme do haly. Po poradě v šatně a rozcvičce jdeme na ně. Hrajeme dobře, ale po našich chybách po první polovině zápasu (hraje se 2×15 min) prohráváme 0:2. Bohužel jsme nedali gól ani když jsme měli vyložené šance. Třeba David Štěpka trefil jen tyč. Druhou polovinu začínáme přesilovkou, ale v ní zbytečně inkasujeme na 0:3. Ani to nás nezlomilo a hrajeme stále dobře. Do hry nás vrací Vojta Rybka, který snížuje na 1:3. Na 2:3 skóroval David Caha. Jsme nabuzeni a necelé dvě minuty před koncem Vojta Rybka srovnává na 3:3. Chceme dát další gól, ale bohužel děláme chybu a 4 vteřiny před koncem dostáváme gól na 3:4. Je konec a jsme bez bodu. Jedeme na školu a k obědu si dáváme kuřecí maso a rýži. K obědu se překvapivě servíruje i mléko, které jsem fakt nepil.

Štíři na tréninku ve Švédsku

Napsat komentář