Dorost ukončil základní část

Poslední čtyři zápasy odehráli dorostenci v základní části a nutno dodat, že se jim dařilo. Nejprve V Praze porazili Strakonice v poměru 7:4 a v dalším zápase Wizzards Praha 10:5. 

O minulém víkendu opět navštívili halu v Kbelých a pokud by se jim podařilo jednou zvítězit, mohli se posunout na 5. místo po základní části před pražské Black Angels. Plán byl jasný. V prvním zápase neponechat nic náhodě a porazit Draky Říčany. Zápas začal pěkně zostra a Draci makají naplno. My máme pomalejší rozjezd, ale věříme v naši sílu. Více jak polovinu zápasu prohráváme a pořád dotahujeme. Ještě ve 33. minutě taháme za kratší konec a prohráváme 4:3. V tuto chvíli není na co čekat. Stahujeme sestavu na dvě lajny a najednou začínáme přebírat aktivitu a tlačíme se do útoku. Ve 41. minutě konečně vyrovnáváme a za další minutu z našeho tlaku zápas otáčíme a vedeme 5:4. Soupeř pak ještě víc otevře hru a nám se ještě lépe dýchá. V poslední minutě dvakrát skórujeme a vítězíme 7:4. 

V posledním zápase nastupujeme proti domácím Black Angels. Zápas svým nábojem a rychlostí připomíná play off a určitě se musel všem líbit. Hraje se vyrovnané utkání a šanci na bodový zisk ztrácíme naší chybou až ve 42. minutě. Sportovně musíme uznat, že domácí byli asi o něco lepší a měli více tutových šancí. Nakonec prohráváme 3:1. I přes prohru se nakonec posouváme v konečné tabulce před BA na 5. místo a v prvním kole play-off ve dnech 16.3. a 17.3. narazíme na Jihlavu. 

Komentář trenérů Martina Vašíčka a Pavla Kouby: „Klukům chceme poděkovat za základní část soutěže a za 5. místo v konečné tabulce. Náš cíl byl splněn. Nyní začíná „nová soutěž“ play-off a tam se pokusíme dostat co nejdále. My budeme připraveni.”