Dorostenci na úvod dvakrát vyhráli

Jak už bylo řečeno, dorostenci Štírů první hrací víkend odehráli skvěle. První výjezd, který je čekal, byl do Bystřice nad Pernštejnem. Zde narazili na Jihlavu a Třebíč. Oba soupeře porazili a vyšvihli se tak na druhé místo v tabulce 1. ligy jen o skóre za vedoucí Tábor.

FBC AKCB Štíři České Budějovice – FBŠ Jihlava 8:4 (5:1, 0:1, 3:2)

První zápas čekal Štíry po dlouhé a únavné cestě. Do zápasu Štíři ale vstoupili s nasazením a bojovností. Hned první útok vedený Honzou Zemanem zakončil (trochu šťastně) Máček. Míček se od něj odrazil do soupeřovy brány a Štíři se tak mohli radovat už po pouhých 28 vteřinách. Následující útok však Štíři nedokázali ubránit a inkasovali. Stav 1:1 nevydržel dlouho a Štíři se radovali znovu, a to hned dvakrát. První góly za dorostenecký tým si připsaly obě posily z Krumlova. Jako první zakončil dobře rozehraný štírský útok Malát a druhou trefu přidal o chvíli později Matějček, který přijal krásnou přihrávku přes celé hřiště z hole Pereka a následně sám vstříc gólmanovi nezaváhal. Do konce první třetiny se štírům povedlo ještě dvakrát skórovat po střelách Schreiba a Valenty. První třetina skončila jasnou dominancí Štírů a tak se šlo „do kabin“ za stavu 5:1.

Druhá třetina se nesla v duchu marného dobývání jihlavské branky. Štíři začali chybovat, přizpůsobili se hostům, a pokud si vytvořili nějakou vyloženou šanci, vždy se s ní obrana hostů dokázala vypořádat nebo lítaly střely Štírů výrazně mimo. Jedním z takových momentů byla střela Pražáka, který se ocitl sám před prázdnou bránou, ale místo toho, aby ji uklidil do odkryté jihlavské svatyně, přestřelil. Sám po zápase s úsměvem řekl: „Chtěl jsem vystřelit pod víko a zahrát to pro diváky.“ Po několika nevyužitých štírských šancích se radovali jihlavští, kteří snížili v závěru třetiny na 5:2.

Do třetí třetiny vstupovali Štíři s jasnými cíly: důsledně bránit a zlepšit hru v útoku, jako tomu bylo v první třetině. To se jim ale vůbec nedařilo a dokonce dovolili Jihlavě dvakrát pohodlně skórovat. Za tohoto stavu výborný trenér Jakub Jung nezaváhal ani vteřinu a požádal rozhodčí o time out. Štíři věděli, že si vítězství nemůžou nechat utéci a začali hrát na vyšší obrátky. To bylo vidět vzápětí na hřišti, když se během chvíle trefili „zkušení matadoři“ ve štírském týmu Perek a Caha. Ke konci třetiny přidal poslední gól Michal Matějček, který po přihrávce Pereka neměl problém zamést míček do poloodkryté branky.

Zápas skončil vítězstvím Štírů 8:4. Ačkoli se zdá skóre celkem jednoznačné, zápas takový nebyl a to vědí i sami aktéři. V některých pasážích zápasu se Štíři nedrželi taktiky, která byla předem dána, a také kvůli tomu několikrát inkasovali. Pokud na tom Štíři do dalších zápasů zapracují, mohou pomýšlet na vyšší umístění v tabulce.

Snipers Třebíč -FBC Štíři České Budejovice 2:8 (1:3,0:0,1:5)

Po velmi nudném začátku se jako první prosadili Štíři a to střelou z volného úderu kapitána Šimona Pereka (0:1). Po necelých 2 minutách soupeř vyrovnal zásluhou Vlacha. (1:1) Následovala pětiminutová pasáž nudného nahrávání za brankou a to z obou stran. Poté se prosadili opět Štíři a to letní posila Michal Matějček (1:2). Nasledujicí minutu skóroval navrátilec Lukáš Půlpytel (1:3). Tímto rozdílem skončila 1.třetina. Během druhé periody žádný gól nepadl a tak musela rozhodnout poslední část duelu.

Třetí třetina začala pro Štíry velmi slibně a to gólem hned po 27 vteřinách z hole Davida Cahy (1:4).Další gól přidal po 4 vteřinách Zeman (1:5). Celkově se 3.třetina hrála ve větším tempu. Nasvědčuje tomu i skóre 3.třetiny (1:5). Ve 4.minutě skóroval opět David Caha (1:6). Přesně po 2 minutách se podruhé a naposledy prosadil soupeř (2:6). Štíři se nenechali zastrašit a po samostatné akci Zemana zvýšili již na 2:7. Zbytek zápasu se dohrával v poklidném tempu. Poslední gól padl minutu a půl před konečnou sirenou a to střelou Zemana, který tak zkompletoval hattrick. (2:8). Konečný stav zápasu- 2:8.

Sestava: Procházka – Pražák, Podlaha, Caha, Perek (C), Zeman, Dvořák, Máček, Půlpytel, Schreib, Šefrna, Matějček, Valenta a Malát

Napsat komentář