Ženy v přestřelce nestačily na Tatran

V úterý od 20:30 se florbalistky českobudějovických Štírů poprvé v historii klubu postavily extraligovým soupeřkám. Ve sportovní hale se v druhém kole Poháru České pojišťovny utkaly s pražským týmem Tatran Střešovice a nutno říct, že si vedly velmi dobře.

FBC Štíři České Budějovice – Tatran Střešovice 8 : 11 (0:1, 3:8, 5:2)

Do zápasu vlétly Štírky v nových dresech a plné odhodlání. Stav se v jejich neprospěch ale změnil již ve třetí minutě utkání, když se prosadila hráčka Tatranu Vachušková, která později Jihočeškám nadělila dalších pět branek. I když Štírky svědomitě bránily, soupeřkám se podařilo nastřelit pár tyček a řada střel letěla mimo bránu. Stav 0:1 se už ale do konce třetiny nezměnil a Štírkám se podařilo skvěle ubránit i jedno oslabení.

Druhá třetina však byla jako ze zlého snu. Během první minuty Štírky inkasovali dvě branky. A brzy to bylo již 0:6. V polovině zápasu se ale poprvé podařilo skórovat Štírce Jedličkové. O dvě minuty ale ta samá hráčka faulovala a dvě minuty v oslabení se tentokrát Jihočeškám ubránit nepodařilo. Hned poté rozhodčí neuznali branku Lady Janošťákové, která prudkou střelou označila všechny tyče branky, včetně těch vnitřních a naopak hráčky z Budějovic opět inkasovali. Štírky se ale stále nevzdávaly a ze závaru před soupeřovou brankou vytěžily vlastní gól hostí. Devátý gól přidaly Tatranky po minutě a do konce druhé třetiny zkorigovala skóre na 3:9 ještě Lada Janošťáková.

Ve třetí třetině začaly Štírky napadat a na soupeře doslova vlítly.  Již ve druhé minutě si opět díky závaru před bránou vstřelil hostující tým vlastní branku a tlak Štírek nepolevoval. Soupeřky byly aktivitou domácích hodně zaskočené a v sedmé minutě si trestné střílení vybojovala Jedličková, která ho o chvilku později také nekompromisně proměnila. O pár vteřin později nám sice zase soupeřky odskočily o pět branek, boj Štírky ale pořád nevzdávaly. Krásnou akcí si prohodila tři soupeřky Lada Janošťáková a neomylně zavěsila. Navíc se v oslabení dokázalo prosadit duo Jedličková-Janošťáková. Jedličková, nejlepší hráčka domácích, se střelecky prosadila ještě jednou, tentokrát po přihrávce Zahradníkové a dvě minuty před koncem byl stav 8:10. Štírky byly nahecované, věděly, že díky vývoji v poslední třetině šance na výhru ještě je. Čtyřicet vteřin před koncem utkání ale vstřelila jedenáctý gól do štírské sítě opět Vachušková a i po time-outu, který si Štírky vybraly, už s utkáním nic dalšího neudělaly.

Komentář trenéra Radka Vobra: „Naše holky odevzdaly nejlepší výkon od začátku sezony. Byla škoda výpadku ve druhé třetině, ve které jsme obdrželi většinu branek, z nichž některé byly opravdu laciné. V celku lze zhodnotit naše vystoupení v Poháru České pojišťovny velmi pozitivně a jako výbornou přípravu na sezonu. Soupeři gratulujeme.“

Sestava: Lacinová – Pohlová, Trendová, Zahradníková Linhartová – Zadinová, Jedličková, Janošťáková L., Strumínská, Janošťáková P., Tichá, Polívková, Tibitanclová.

FOTOGALERII ZE ZÁPASU NALEZNETE V V ZÁLOŽCE „Ke stažení – Fotogalerie“.

Napsat komentář