Dorostenci vstoupili do nového roku třemi body

FBC AKCB Štíři České Budějovice – FBC Český Krumlov 7:10

Po návratu z Gothia cupu na Štíry čekal o víkendu turnaj v méně oblíbené Kaplici, kde se utkali s Českým Krumlovem a Třebíčí. Krumlov je pro Štíry velký rival pohybuje se na 4. místě tabulky, a proto to byla ještě větší motivace ho porazit.

V první třetině Štíři mačkali soupeře, ale nedokázali vstřelit gól. Krumlov neotálel a v druhé minutě změnil skóre na 0:1. O 3 Minuty později vyrovnal Caha, který se vrací po dlouhodobém zranění. V deváté minutě se trefil Vilímek a poslal Štíry do vedení. V 10. minutě neudržel nervy Vilímek a šel si odpykat trest 10+2 za oplácení. Štíři oslabení zvládli a šli do druhé třetiny s výsledkem 2:1. Druhá třetina nezačala pro Štíry dobře. V první minutě se nechal vyloučit Tomadl za hru na zemi. Toto oslabení Štíři nezvládli a soupeř vyrovnal. Když Bíca šel sám na branku a byl zfaulovaný, rozhodčí pískl nájezd, který proměnil Caha. Netrvalo dlouho a Krumlov se dostal do vedení. V desáté minutě ještě vyrovnal Štěpka. Po druhé třetině tedy platil stav 4:4. Třetí třetina se Štírům vymkla z rukou a brzy po jejím začátku dvakrát inkasovali. Ve 3. Minutě snižoval Vilímek, ale Krumlov rychle odpověděl dvěma góly. Zápas byl pomalu rozhodnutý. V 7 a 11 minutě snížil stav Perek na konečný stav 7:10.

Branky (Asistence): Caha (Štěpka), Vilímek (Řehout), Caha, Štěpka ( Huboňa), Vilímek (Perek), Perek (Huboňa), Perek (Řehout)

FBC AKCB Štíři České Budějovice – Snipers Třebíč 6:5

Po nevydařeném prvním zápase se Štíři utkali s Třebíčí, která se pohybuje okolo 7. místa. Třebíč nastoupila s 9 hráči do pole a bylo znát, že jsou unavení. Štíři nastoupili do utkání ve velkém stylu a soupeře jasně přehrávali. Bohužel ani vyložené šance nekončily brankou. Na střeleckou nemohoucnost Štírů reagoval tým z Třebíče vlastním gólem. O 2 minuty později se trefil Štěpka. Štíři měli v zápase jasně navrch, ale soupeř vycítil šanci a během pěti minut srovnal na 2:2. Druhá třetina pro Štíry nevypadala dobře. V 7. minutě se trefil soupeř a dostal se do vedení. Štíry to zaskočilo a začali hrát zbrkle. O 3 minuty později Štíři opět inkasovali. Po druhé třetině platil stav 2:4 z pohledu Štírů. Před třetí a třetinou bylo na štírské lavičce poměrně dusno. Když to nejde po dobrém, musí to jít po zlém. Třebíč ještě dokázala o jednu branku navýšit své vedení na 5:2. Kdo by si ale myslel, že zápas je rozhodnut byl by na velkém omylu. Za nedlouho vstřelil gól Štěpka a zápas se začal dramatizovat. V 7. minutě se opět trefil Štěpka a snížil na 4:5. Štíři ke konci zápasu byly aktivnější a Třebíč se nedokázala přizpůsobit. V 10 minutě vyrovnal Štěpka. V 11. minutě střílí vítězný gól Perek. Štíři snížili náskok v tabulce na předposlední Písek na 3 body.

Branky (Asistence): Štěpka (Bíca), Štěpka (Caha), Štěpka (Bíca), Štěpka (Caha), Perek (Štěpka)  

Napsat komentář