Ženy ve středu tabulky

V sobotu se vydaly naše ženy na turnaj do Sezimova Ústí, kde je čekal výjimečně pouze jeden zápas.  Utkání s United B bylo z důvodu nemoci soupeřek přeloženo, a tak se zde holky utkaly pouze s Pískem. Kromě kapitánky Adélky Doškářové chyběl týmu také trenér Radek Vobr. Jeho roli ale pro tentokrát zkušeně převzala hvězda našeho klubu, Lada Janošťáková, hostující v této sezóně v extraligové Jihlavě. Cíl byl jasný – odvézt si domů tři body.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Písek 5:4

Do první třetiny vlétly holky s vervou. Celkem pěkně kombinovaly a soupeřky neměly moc šancí dostat se do hry. K míčkům se snažily dostat i nedovoleně, což rozhodčí pískali prapodivným způsobem. To nevydržela „ublížená“ Verča Jedle Jedličková a za urážku rozhodčího se na naši hru koukala deset minut jen z trestné lavice. Kvůli vyloučení Jíti Polívkové tak hrály Štírky dokonce tři čtvrtě minuty  oslabení pouze ve třech. Nenechaly se ale rozhodit.  Poprvé síťku písecké branky rozvlnila v čase 10:40 střelou z první naše sváteční střelkyně tetka Lidka Pohlová a o chvíli později si se skákavým balonkem před bránou poradila i Denda Tichá, která tak vstřelila svůj první gól v kariéře. Písek ještě korigoval stav na 2:1. Ve druhé třetině jsme měly také dost šancí, ale opět se ale potvrdilo, že největší problém nám dělá právě zakončení. Zakončit se tak povedlo akorát písecké hráčce a stav byl po dvou třetinách 2:2. Začátek třetí třetiny byl zmatený, čehož Písek dokázal využít a po čtyřech minutách hry se dostal do vedení 2:3. Po minutě už ale vyrovnala Jedličková a v deváté minutě se prosadilo i duo Skalická-Tibitanclová. V čase 9:14 proměnila standardku znovu Jedličková. Písecké ženy se zmohly ještě na jeden gól, ale vítězství už si Štírky nenechaly vzít.

Původně jeden a půl měsíce trvající zápasovou pauzu si ženy zkrátí odehráním odloženého zápasu s United B. Zápas odehrají ve čtvrtek 30.1.2014 doma ve SH v Českých Budějovicích od 20:30. Fanoušci tak mají jedinečnou šanci Štírky podpořit v tomto neobvyklém čase při budějovickém derby. Věřme, že se nenechají domácím prostředím rozhodit a soupeřkám, které jsou zatím letos bez bodu, první tři body nedarují.

Sestava: Lacinová, Pohlová, Linhartová, Zahradníková, Zadinová, Tibitanclová, Jedličková, Skalická, Janošťáková P., Tichá, Strumínská, Polívková, Lapková.

(pj)

Napsat komentář