Dorostenky deklasovaly Meťák a Tábor

2016-10-08-fbc-stiri-stirkydorostenky-vs-metak-fb01

V sobotu odehrály dorostenky v Chotovinách již 4. turnaj sezóny.  Díky nemoci chybělyv sestavě i obě brankářky. Štírky si ale s oběma soupeři poradily bez problému. Porazily budějovický Meťák i tým Tábora.

FBC Štíři České Budějovice-SK Meťák  10:2

Do brány se kvůli nemoci gólmanek postavila letos nejproduktivnější hráčka dorostenek, Eva Stehlíková, která má zkušenosti v bráně z předchozích sezón. Štírky se takovým oslabením ale nenechaly znervóznit a ukázaly Meťáku svou sílu. Od počátku zápasu soupeře tlačily a nepustily ho do větších šancí. V zápase ponejvíc bodově úřadovalo duo Hrubá (6+2) a Bícová (2+2). Bez bodu ale nezůstala ani Schreibová, Procházková, Robenhauptová, Plánská nebo nováček Kratochvílová. Celý tým předvedl po třetinách 2:0, 5:1 a 3:1 dobrý výkon.

Komentář trenérky Petry Novotné: Od začátku zápasu jsme na hřišti převládaly. Holky výborně bránily a ulehčovaly práci Evče, co nejvíc to šlo. Pochválit je musím ale i za hezké kombinace v útoku. Těším se, až se letos sejdeme na zápase celý tým a ne jen dvě pětky. To bude teprve jízda.

FBC Štíři České Budějovice-1. FbK Tábor 8:2

Tábor proti nám nastoupil v 7 hráčkách do pole a bylo jasné, že bude hrozit jen z brejků.  A tak se i stalo. Soupeř dokázal vzdorovat pouze půl zápasu, než mu došly síly. Holky hrály takticky dobře a nepřesnosti v útoku dokázala naše obrana uhasit včas. Bodově opět kralovala Hrubá (1+4) a Bícová (4+1), které doplnila Fuková, Schreibová a Kratochvílová. Po třetinách 3:2, 1:0 a 4:0 si Štírky odnesly ze zápasu zasloužené 3 body.

Komentář trenérky Petry Novotné: Holky sice z počátku neplnily, co měly a nechaly se zaskočit gólem hned po 8 vteřinách, rychle se ale oklepaly a vyrovnaly. Třetí třetina byla v pouze v naší režii. Věřím, že se díky tomuto zápasu vrátila sebedůvěra nejen některým hráčkám, ale celému týmu. Děkuji holkám za předvedené výkony a těším se na další turnaj.

Sestava: Stehlíková – Procházková, Schreibová, Kubešová, Krejčová – Hrubá, Bícová, Robenhauptová, Plánská, Fuková, Dudáčková, Kratochvílová.