Dorostenky přivezly tři body

Po osmé hodině ranní se v neděli sešla parta dorostenek u Výstaviště připravena na odjezd směr Písek. Společně s nimi odjížděli také mlži, kteří se pro tentokrát vydali do Krumlova. Tým dorostenek se bohužel sešel ve výrazně malém počtu – 7 lidí do pole + gólmanka. Štírkám pro dnešek chyběl také trenér Honza Novotný, proto se s nimi vypravil trenér Lukáš Malý. V prvním zápase na Štírky čekal jeden z těžších soupeřů – United a v druhém zápase se utkali s týmem z Písku.

FBC Štíři České Budějovicei X United 3:4
První třetina probíhala s respektem na obou stranách a hra se přelévala ze strany na stranu. Avšak až do desáté minuty bez gólu. Ten vstřelily hráčky týmu FBC United České Budějovice. Třetinu tedy Štírky prohrály 0:1.
Do druhé třetiny šly s tím, že chtějí vyrovnat a to se povedlo hned ve třetí minutě Nikole Kupské.
Na začátku třetí třetiny daly United gól a dostaly se tak do vedení. V sedmé minutě této třetiny se podařilo hráčkám ve zlato-černých dresech prolomit štírskou obranu ještě jednou.
Zápas provázela častá vyloučení a byla znát nervozita.
Ani toto neodradilo Štírky nadále bojovat a během jedné minuty se jim podařilo vstřelit hned dvě branky.
Skóre 3:3 se drželo skoro až do konce zápasu, ale nejsmutnějším okamžikem byl gól do branky Štírek, který přišel poslední vteřinu před koncem zápasu. Štírky tedy se smůlou prohrály 4:3.

Sestava: Kozáková, Holmanová (1+0), Oušková, Zahradníková, Tušlová (0+1), Zimová (1+1), Trendová (0+1), Kupská (1+0).

Komentář trenéra Lukáše Malého: “Neproměňování šancí, malý počet hráček a gól v poslední třetině nás připravil o body.“

FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Písek  9:2
Do druhého zápasu si Štírky výrazně věřily, ale snažily se soupeře nepodceňovat. V prvních třech minutách se Štírkám podařilo skórovat hned dvakrát a usnuly na vavřínech. Odměnou zato byl gól v jejich bráně. To si ovšem Štírky nenechaly líbit a vrátily hned dvojnásob a díky tomu tato třetina skončila 4:1.
Druhá třetina se nesla v duchu velkých šancí pro Písek, který už v polovině první minuty vstřelil gól. Hráčky Štírů se více, jak polovinu třetiny vzpamatovávaly, ale v osmé minutě zase začaly hrát a vstřelily tři rychlé góly.
Třetí třetinu provázela opět řada vyloučení (na straně Štírek – opakované přestupky, sekání, hra rukou). Zápas byl ukončen gólem Tušlové a Trendové. Konečné skóre – 9:2 pro Štírky.

Sestava: Kozáková, Holmanová (4+1), Oušková (0+2), Zahradníková (1+0), Tušlová (1+0), Zimová (3+2), Trendová (0+1), Kupská.

Komentář trenéra Lukáše Malého: “Až na začátek druhé třetiny jsme měli zápas plně pod kontrolou.“

Napsat komentář