Dvě sobotní galapředstavení elévů

Dnešní reportáž z turnajů kategorie elévů bude zajímavější tím, že se na ní podílí dva přímí účastníci turnajů. Konkrétně trenér Dan Placer, který ve spolupráci s trenérkou Romanou Novákovou působil u zeleného a modrého týmu a trenér Radek Metelka, který za vydatné pomoci trenéra Josefa Švédy koučoval tým žlutých.

Nejdříve se očima Dana Placera podíváme do hrdějovické haly, kde v sobotu 19.10.2019  přivítali hráči zeleného a modrého týmu soupeře z Malont, Strakonic a dívčí tým z SK Meťák.
Papírově silnější tým modrých ukázal svou sílu a stylem start-cíl nedal žádnému soupeři šanci a bez ztráty kytičky zaslouženě ovládl celý turnaj. V týmu prakticky nebylo hráče, který by neskóroval či pěkně nenahrál svému spoluhráči do vyložené šance. Hráči si svým výkonem často řekli o potlesk přítomných diváků.
Zelený tým ve kterém bylo nejméně zkušených hráčů se předvedl taktéž ve výborném světle. Dvě těsné porážky o gól, jedna výhra a jedna remíza, je vzhledem k soupisce slušně odvedená práce. Pro kluky to byla velká zkušenost. Nováčkové se otrkali a zkušenější hráči měli možnost ukázat, jestli jsou schopni vzít zodpovědnost do svých rukou.
Je třeba vyzdvihnout výkon našich gólmanů Jakuba „Profesora“ Procházky a Jirky Kratochvíla, na kterých už začíná být vidět rukopis trenéra gólmanů Radka Kulhana.
Poděkování patří všem přítomným pořadatelům a zejména divákům, kteří vytvořili výbornou diváckou kulisu.

Komentář trenéra Dana Placera: „Opět nově promíchané sestavy, opět v akci nováčkové a hráči i z tréninkové skupiny C, opět první místo. Koho by to nebavilo. Kluci mi dělají radost. Zejména tím, že si berou trenérské pokyny a rady k srdci. To, ale neznamená, že mne někdy nepřinutí zvýšit lehce hlas, ale oni ví, že je to pro jejich dobro. 🙂 Nicméně klukům palec nahoru a některé nedostatky vypilujeme v tréninkových jednotkách.“

Nyní se přesuneme na druhý souběžně hraný turnaj.
V předposlední říjnovou sobotu zavítal žlutý tým elévů na palubovku sousedního budějovického klubu SK Meťák. První vlaštovkou dobrého výsledku bylo již to, že jsme se všichni sešli včas a v dobré náladě.
Poučeni z minulého turnaje jsme nic neponechali náhodě a hned v úvodním zápase jsme od prvních vteřin šlapali na plynový pedál naplno. Rytíři Krumlov tak kapitulovali po povedeném výkonu.
Dalším dvojblokem soupeřů byly domácí týmy SK Meťák…. a výsledek odpovídal našemu ostrému startu. Lvi i Gepardy jsme obrali o všechny body. Nakonec nás čekal náš nejméně oblíbený soupeř Rafani z Netolic. Byl to litý boj, kdy jsme přestali hrát naši hru, která nás zdobila v předchozích utkáních a přistoupili jsme na divoký pohyb soupeře po celém hřišti.
Nakonec rozhodla naše bojovnost a vůle po vítězství, kdy jsme několik desítek vteřin před koncem zápasu rozhodujícím gólem Rafany přetlačili a slavili celkové vítězství na turnaji.
Komentář trenéra Radka Metelky: „Chtěl bych klukům poděkovat za krásné sobotní dopoledne, kdy mne potěšili neustálým pohybem a několika krásnými kombinacemi, které sice někdy neskončily gólem, ale určitě potěšily oko diváka i trenéra. To vše navíc v bráně jistil spolehlivý gólman Tom Skalický.“

Sestavy:
Zelení: (GK) Procházka, hráči: Berit, Babický, Žák, Martínek, Hrubý, Gaman, Kukačka
Modří. (GK)) Kratochvíl, hráči: Capl, Novák D., Urbánek, Fišer, Slípka, Gogh, Hruška
Žlutí: (GK) Skalický, hráči: Svoboda, Juriga, Brabec, Domin, Strnad, Čermák a  benjamínkem byla hráčská výpomoc z přípravky Tom Metelka.