Elévové bojovali na domácí palubovce

Naše dva týmy se mohli konečně po dlouhé pauze představit na domácí půdě. Turnaj se odehrál v hale v Hrdějovicích za účasti týmů z Jindřichova Hradce, Písku, Strakonic a 2 týmu FBC Štíři České Budějovice. V sestavě našich týmu bylo opět pár změn a každý tým dostal jednoho hráče z přípravky. Tento turnaj hrála obě naše mužstva v 1. koši a proto jsme mohli vidět krásné a dramatické zápasy až do posledních vteřin. K tomu dopomohl i výkon rozhodčího, kterého musíme pochválit.

Mužstvo zelených odehrálo turnaj v sestavě: Ujhelyi, Hejko, Novotný, Mrzena, Štengl, Holakovský, Panicucci. V prvním zápase došlo na vzájemný souboj s  týmem z Jindřichova Hradce, který také postoupil z 2. koše a někteří kluci si pamatovali z minulého turnaje, že to nebude lehký soupeř. Výsledek skončil rozdílem jedné branky a z výhry se radovali naši kluci a to i díky chycenému nájezdu našeho brankáře. V dalším zápase došlo na štírské derby, které bavilo plné hlediště haly v Hrdějovicích. V tomto utkání byl vidět gól z trestného nájezdu a neskutečný obrat v poslední minutě, kdy tým zelených dokázal vstřelit dva góly a ten poslední cca 3 vteřiny před koncem po vyhrané buly a díky tomu vyhrál i druhé utkání. Další zápas nás čekal těžký soupeř z Písku, kluci bojovali, ale tentokrát prohráli. V posledním zápase nás čekal tým ze Strakonic. Utkání to bylo vyrovnané a brankáři obou týmu svoje týmy několikrát zachránili. Zápas skončil spravedlivou remízou.

Tým modrých v sestavě: Sochacký, Metelka, Štrobl, Hlaváč, Nekola, Krédl, Vlček, se pokusil udržet v prvním koši a nebyl to lehký úkol. Hráčům nelze upřít snahu, ale celý turnajem tým provázela nízká produktivita v zakončení. I tak tým zaznamenal jednu výhru a remízu, a dva zbývající duely odehrál se ctí. Tým zřejmě o skóre spadne do druhého koše, ale jak známe kluky, na dalším turnaji zabojují a budou usilovat o návrat mezi elitu prvního koše. 

Komentář trenéra Martina Mrzeny: „V tréninkách musíme dále pracovat na fyzické kondici, výbušnosti a práci s holí ve hře jeden na jednoho. Brankáři se budou věnovat rychlé a přesné rozehrávce. Kluky musím pochválit za pěkný turnaj. Pro některé to byl první turnaj v 1. koši a zvládli ho. Zjistili, že když budou makat a fungovat jako tým, tak se dá hrát s každým a nemusí mít strach. A hlavně, že se hraje a maká až do poslední vteřiny zápasu a vždy je šance na výhru.“

Fotogalerie na našem Flickru.

A-47