Elévové po 14 dnech opět na „bedně“

V sobotu 1. února čekal naše Elévy turnaj České florbalové unie v Kaplici. Pro velký zájem jsme přihlásili dva týmy a ty opět předváděly krásné zážitky. Na turnaji bylo nakonec jen 8 týmů a to znamenalo jiný formát než před čtrnácti dny. První dva týmy ze dvou základních skupin postupovaly do semifinále a zbylé hrály stejným formátem o páté místo. Opět jsme představili soupeřům nové hráče a zároveň jsme nasadili do bojů i tři z nejmladších, kteří dle regulí ČFbU spadají do kategorie přípravek. Jako před čtrnácti dny zdatně pomáhali s trénováním pánové Dědič a Placer, takže jediným neznámým bylo, jak se bude hráčům dařit na hřišti.

V týmu Modrých si zdatně odbyl premiéru Merta Ondřej, který po absolvování jediného tréninku šel hned na turnaj a dokonce zaznamenal i první gól ve své kratičké florbalové kariéře. Dále sem patřili J. Dědič, V. Šmíd, D. Kurýl, J. Šimek, S. Placer, A. Smrž, A. Severin.

Tento tým měl být papírově z našich týmů silnější, ale výsledky na hřišti mluvily jinak. První zápas Modří prohráli se Spartakem Kaplice 1:7. Ve druhém utkání přehráli Kaplický DDM 3:1. Ve třetím utkání však podlehli Lvům z Meťáku 3:7. To znamenalo 3. místo ve skupině a zápasy o konečné páté místo. Po určitém zklamání přehráli Dačice 4:1 a opět Kaplický DDM 5:2. Získali tedy konečné páté místo.

Komentář trenéra Novotného: „Obě prohry byly zapříčiněny špatným bráněním. Pokud budu jen útočit a nebudu bránit, tak prohraji i s horším soupeřem. To si však kluci uvědomili v zápasech o umístění a konečné 5. místo je také krásné.“ 

V týmu Bílých se sešli hned 2 hráči ročníku narození 2006 a jeden 2005. Zároveň za Štíry v tomto týmu hráli poprvé jak Patrik Matys, tak i mladší z bratrů Fyrbachů a to Marek. Dále v tomto týmu nastoupili V. Fyrbach, L. Dvořák, O. Šindelíř, A. Lojka, T. Drobiš, S. Starčevský a M. Kříž.

V prvním zápase nestačili Bílí na především fyzicky dobře disponované hráče FBC United Top. Prohra 0:7 se zdá být krutá, ale je třeba si uvědomit, že někteří hráči byli až o dvě hlavy větší, než ti naši. Dačice nám už byly svými parametry rovným soupeřem a také se dostavila první výhra a to 4:1. V posledním zápase ve skupině jsme se o postup utkali s Tygry z Měťáku a výhra 4:2 znamenala 2. místo ve skupině a postup do semifinále. Zde na nás čekal vítěz vedlejší skupiny a to Spartak Kaplice, který byl jasným favoritem. Zápas vyhrál 14:1 a bylo trošku nepochopitelné, proč ze zhruba 6 hráčů Kaplice, hráli téměř stále jen tři jejich nejlepší hráči. My si však spravili chuť otočením zápasu o třetí místo. Zde jsme předvedli nejlepší výkon v turnaji. Po pohovoru s trenérem zazářil T. Drobiš, který se začal konečně soustředit na svůj výkon a výhra 6:5 znamenala zisk třetího místa v turnaji.

Komentář trenéra Novotného: Šindelíř, Lojka a M. Fyrbach bojovali s úsměvem s o dvě hlavy většími hráči a ukázali, že když se chce, všechno jde. Nezlomila je ani vysoká prohra 14:1, což se také musí ocenit. T. Drobiš konečně začal poslouchat trenéra, tak uvidíme, jak mu to půjde dále. Ostatně jeho a J. Dědiče brzy čeká premiéra v letošní soutěži mladších žáků.

Napsat komentář