Elévové v Kaplici na stupně vítězů nedosáhli

Kaplice bylo to městečko, ve kterém si v sobotu 25.3.2017 dalo dostaveníčko několik týmů kategorie elévů, aby zde sehráli několik pěkných zápasů pod hlavičkou ČFbU. Turnaje se již tradičně zúčastnily dva týmy štírských elévů, dva týmy píseckých borců a jeden tým domácích hostitelů z Kaplice.

Na turnaj jsme vyrazili již populárním busem „třicítkou“, kterou tentokrát šoféroval přímo pan majitel autodopravy. Cesta i přes brutální ranní mlhu probíhala bez problémů a do cíle turnaje jsme dorazili ve velmi dobrém čase. Tím pádem bylo hodně času na rozcvičení a taktickou přípravu před turnajem. Nálada ve štírské kabině byla bojovná a kluci se na turnaj těšili.

Po píseckém turnajovém propadáku trenér Dan Placer ve spolupráci se svými asistenty Radkem Tomášem a Kamilem Bjačkem věřili, že odehrajeme dobrý turnaj a na palubovce sportovní haly bude vidět bojovnost i florbalová kvalita.
A opravdu, zpočátku jsme na turnaji předváděli pěkný florbal, oba naše týmy odehrály celkem čtyři utkání a modří i zelení se v prvních dvou utkáních opravdu snažili a bylo vidět velké zlepšení oproti výkonům v Písku. Také v kabině Štírů byla od trenérů slyšet chvála, ale bohužel pochvala zafungovala jako nějaké negativní zaklínadlo, když druhou polovinu turnaje náš výkon v turnaji postupně nabíral směr jako na minulém turnaji.

Kdo naopak předvedl výborný výkon po celý turnaj, byla velice milá paní, která má na starost v kaplické aréně výborné občerstvení, které si diváci a i hráči velice pochvalovali.

Je třeba také pochválit i naše brankáře, kteří jsou základním pilířem naší hry. Za první polovinu turnaje mohu pochválit i hráče v poli, druhá polovina turnaje již tak kvalitní nebyla a to nás bohužel stálo lepší umístění než to těsně pod stupni vítězů.

Také nesmím zapomenout na velkou pochvalu pro naše rodiče a doprovod, kteří opravdu poctivě s námi objíždějí všechny turnaje a zachovávají nám velkou přízeň, ať už se daří či nikoli. Speciální pochvalu si zaslouží i paní Dědičová, která neustále zlepšuje své časy na ranní sraz u busu, tentokrát jsme čekali asi jenom 5 minut, je vidět, že na sobě usilovně pracuje.

Komentář asistenta trenéra R.Tomáše: „Naše kluky jsme opakovaně upozorňovali na obsazování hráčů soupeře, rozehrávky před vlastním brankářem, přesnější střelbu, vytváření tlaku na hráče soupeře při jejich rozehrávce a co k florbalu zajistě patří, to je běhaní a celkové nasazení,a to ne vždy plnili na 100%. Má to však i svá pozitiva, protože pokud by jsme byli více efektivní při samotné střelbě,k dy šancí bylo nespočet-několik tyčí, spojnic a střel do horního plastového omezení prostoru brán, tak celkový výsledek zápasů měl jiný průběh, šancí měli naši hráči nespočet. Na druhé straně víme, co musíme dále zlepšovat a na čem pracovat, v tomto našim hráčům chuť neschází a proto věříme, že již příště bude naše mise úspěšná a budeme našim soupeřům nahánět strach.“

Sestavy týmů:
Zelení: Bjaček, Eliášek, Buzek, Nosek, Dudáček, Slepička, Večerník, Oulehla, Dědič
Modří: Prokeš, Kubeš, Paderta, Pávek, Kubeš, Malátek, Tomáš, Mešejda, Zítko