Finále poháru – úspěch i pro Štíry

Ve čtvrtek 31. ledna se ve Sportovní hale v Českých Budějovicích poprvé v historii konala vrcholná akce florbalu. A hned to bylo Finále poháru České Pojišťovny 2013 odehrávané za přítomnosti kamer České televize. Na pořádání této akce se výrazně podílel i náš klub FBC Štíři České Budějovice. Ze zhruba třiceti našich hráčů se v průběhu Finále stali pořadatelé, bez jejichž přičinění by se akce nemohla uskutečnit.
Od 17:00 se rozběhlo finále žen mezi pražským Herbadentem a Vítkovicemi. V dramatickém utkání byl nakonec úspěšnější Herbadent, který zvítězil 6:5 po prodloužení. Z trofeje se radoval i náš bývalý trenér Jirka Kysel, jenž v současnosti řídí lavičku právě pražského celku. O přestávce mezi první a druhou třetinou vběhli na hřiště naši nejmladší hráči z elévů a přípravky a zahráli si mezi sebou přátelské utkání. Publikum jejich hru odměnilo potleskem.
Od 20:00 pak bylo na programu finále mužů. V něm se mezi sebou utkali hráči z pražského Chodova pod vedením nového reprezentačního trenéra Radima Cepka a brněnských Buldoků. Trofej pro vítěze si opět odvezl tým z Prahy po vítězství 7:4. První přestávku znovu vyplnilo utkání našich hráčů. Tentokrát si zahráli mladší žáci a dorostenky. O druhé přestávce uspěl v tipovací soutěži náš Honza Šefrna ze starších žáků, který si tak domů odnesl novou florbalku a další florbalové vybavení od partnera Finále florbalobchod.cz (ten je rovněž partnerem i našeho klubu). Naopak ve střelecké soutěži se našim hráčům nedařilo, když Ondra Veselý z elévů a junior Marek Fučík trefili pouze tyčky a brzy vypadli. Zápas sledovalo 942 diváků, čímž byl vytvořen nový rekord v počtu diváků na finálovém zápase poháru.
Během Finále poháru České pojišťovny 2013 probíhala i soutěž fanoušků o míčky pro svůj klub. Soutěž spočívala v tom, že klub, který na utkání přivede nejvíce diváků, získá jako odměnu od České florbalové unie 200 florbalových míčků (2. tým 150 a 3. tým 100 míčků). Tuto soutěž jednoznačně ovládl náš klub, který na Finále přilákal 171 fanoušků, a získal tak 200 míčků. Děkujeme!
Po skončení mužského finále na naše mladší žáky a dorostenky čekalo ještě jedno překvapení. A to společná fotka s vítězem finále – týmem Chodova!

Mladší žáci a dorostenky děkují fanouškům

Honza Šefrna si pro cenu přišel ve štírském tričku

Naši mladší žáci a dorostenky se vyfotili s týmem Chodova

Napsat komentář