Gothia cup: střelecká nemoucnost

V pátek čekaly Štíry na turnaji v Göteborgu další dva zápasy základní skupiny, ve kterých se mělo rozhodnout, z jakého místa půjdou do play-off. Nejprve čekal náš tým celek ze Stockholmu Ävlsjo AIK 2. Štíři byli v tomto zápase lepší, více drželi míček a měli více gólových příležitostí. Bohužel se jim  nedařilo vstřelit branku. S přibývajícím časem naši hráči znervózňovali ze své střelecké nemoucnosti a dopoštěli sezbytečných chyb. Při jedné z nich musel samostatný únik soupeře zachraňovat až gólman Eliáš. Ten si v tomto zápase připsal svou první nulu na turnaji. Štírům se povedlo vstřelit gól až minutu a osm vteřin před koncem. Tento gól byl nejprve uznán, ale následně pro vysokou hůl odvolán. Zápas tak skončil 0:0 a Štíři tak vybojovali svůj první švédský bod! I když vzhledem k průběhu zápase se jednalo spíše o ztrátu dvou bodů.

Příprava na zápas

Pokřik a jdeme na ně

Večerní zápas s Malmö měl rozhodnou o tom, zda Štíři půjdou do play-off z druhého nebo třetí místa. Druhé místo by znamenalo play-off A a třetí místo play-off B. Do zápasu vstoupil lépe soupeř, když už v první minutě se dostal po nedorozumění v naší obraně do vedení. Malmö nás ze začátku přehrávali, ale postupem času jsme se otrkali a hráli vyrovnaný zápas. Bohužel soupeř odskočil do vedení 3:0 už v první polovině zápasu. Štíři totiž nevyužívali své šance. David Štěpka mířil jen do tyče (byla to už jeho čtvrtá tyč ve Švédsku), Martin Řehout nastřelil jen břevno a Venca Bíca poprůniku přes celé hřiště nezakončil přesně. Ve druhé polovině Štíři ještě zvýšili aktivitu, ale střely Štěpky, Cahy ani Rybky se neujali, David Caha neproměnil trestné střílení a nedařilo se ani využívat přesilovky. Soupeř ještě odskočil gólem v přesilovce na 0:4. Tímto výsledkem také zápas, který se hrál asi před 150 diváky, skončil.

Po zápase s Malmöm

Tento výsledek rozhodl o to, že Štíři skončili ve skupině na 3. místě a postoupili do play-off, kde se jako nasazení utkají v sobotu od 17:00 s vítězem duelu Varla IBK a Ale IBF.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Ve všech zápasech ve skupině jsme byli soupeřům minimálně vyrovnaným soupeřem. Rozhodovalo nevyužívání našich šancí a soupeřovo trestání našich chyb.“

Napsat komentář