Ze Švédska bloguje Víťa Máček

Pro další blog jsme na facebookovou žádost našich fanoušků až z dalekého Polska vybrali Víťu Máčka. Tedy nejmladšího hráče naší výpravy, který v letošní sezoně střílí góly za starší žáky a také se pravidelně účastní výběrů Jihočeského kraje.
Po včerejším obědě vyrážíme do Vallhala centra. Vcházíme do obchodu a všichni se s otevřenýma očima dívají, jak je tento obchod obrovský. A někdo vykřikne: „kam se hrabe Havi.“ Asi polovina z nás si něco kupuje. Třeba já nový toolbag. Po chvíli zjišťujeme, že můžeme zkusit tvrdost střelby. Pár z nás to zkusilo a nejtvrdší střelu dal David Štěpka – 133 km v hodině. Nejhorší střelu dal Myslivec (Martin Řehout), který měl na sobě štírské triko, vstřelil 87km v hod, z toho 6 střel 5 metrů nad. Polovina obchodu se smála a trenér Lukáš Malý řekl: „Sundej si to triko a dělej, že se neznáme“. S velkým smíchem jsme přijeli do školy, šli jsme na večeři a jeli se podívat na zápas 1. ligy. Zápas se nám všem moc líbil.  Po zápase jsme jeli zpátky na ubytovnu a šli jsme spát.

Víťa Máček

Další den jsme vstávali v 9hod a šli jsme na snídani. Snídaně mi nechutnala. Na ubytovně jsme si odpočinuli, dali poradu a jeli namotivování na zápas. Zápas dopadl remízou. Po večeři nás čekal další zápas. Přišli jsme do velmi pěkné haly a Švédové přišli v růžových dresech. Hodně hráčů bylo větší postavy než my. Ze zápasu nás nejvíc rozesmál zase Myslivec (Martin Řehout), který při akci 2 na 2 dilema mezi střelou na soupeřovu bránu a nahrávkou na D. Cahu vyřešil neutrálně a to střelou na Davida. Zápas pro nás skončil špatně. Jeli jsme zpátky do školy a jdeme spát.

Myslivec (Martin Řehout) při zkoušce tvrdosti střely

Napsat komentář