Gothia cup: vyřazení na nájezdy

Štíry čekal v sobotu osmifinálový zápas play-off B proti domácímu týmu Ale IBF.  Naši hráči si na tento celek věřili a doufali v postup do večerního čtvrtfinále. Už od úvodních minut byli Štíři lepší a měli více šancí. Bohužel se jich držela střelecká nemoucnost, která se jich chytla v pátečních zápasech. A tak po střele Formánka zvonila jen tyč nebo stoprocentní šanci Miky na brankovišti zlikvidoval neskutečným zákrokem brankář soupeře. Ani naše další šance se neujaly a proto šel do vedení 1:0 soupeř, když se trefil z brejku do víka jen 5 sekund před koncem prvního poločasu (play-off se hraje 2x20min).

O přestávce si vzal slovo trenér Lukáš Malý, který hráčům důrazně domluvil, aby už konečně začali střílet góly. Výsledkem bylo otočení zápasu do osmdesáti vteřin druhé poloviny hry na 3:1 pro Štíry. Nejprve se totiž po průniku Václava Bícy trefil David Štěpka, za chvíli zvýšil na 2:1 střelou nad nohu soupeřova brankáře David Caha po nahrávce Davida Mrzeny a třetí branku přidal po dorážce Štěpkovy střely Bíca. Jenže další góly nepřišla. Tlak Štírů otupovala i zbytečná vyloučení (například za hru rukou). Pět minut před koncem zápasu se Štíři dopustli hrubé chyby v rozehrávce a snížil na 3:2. V tu chvíli byla vyprodaná hala přející domácímu týmu na nohou. Tímto okamžikem se dostal soupeř na koně a začal Štíry přehrávat. Ti poté rozehráli špatně útočnou standardku, soupeř získal míček, odvolal brankáře a zhruba 50 sekund před koncem ze standardky vyrovnal na 3:3. Štíři se následně ještě ubránili krátkému oslabení a mohlo se jít na nájezdy.

Jako první začal rozstřel soupeř. Štírů se na nájezdy přihlásila pětice hráčů: Vojta Rybka, David Štěpka, David Caha, David Mrzena a Pavel Formánek. Po dvou sériích byl stav 0:0. Ve třetí sérii se trefil soupeř, když jeho střelu nejprve gólman Eliáš vyrazil, ale ta nabrala rotaci a přeskočila ho. David Caha poté nevyrovnal a na 1:1 vstřelil gól až David Mrzena ranou k tyči. Rozhodnout měla pátá série, ve které se soupeř trefil forhendovou kličkou a následně Pavel Formánek neunesl tlak a míček mu sjel. Bylo rozhodnuto. Štíři ač byli lepší na postup před více než 200 diváky nedosáhli a turnaj pro ně skončil.

Napsat komentář