Jakub Jung je novým trenérem A-týmu

Nový trenérem A-týmu mužů se stal Jakub Jung. Vedení prvoligového týmu převzal ve středu 23. února po končícím Lukášovi Malém.

„V první řadě bych chtěl poděkovat Lukášovi za roky, co u áčka působil. Málokdo si dokáže představit, kolik do toho vkládal energie. Na jeho práci bych chtěl plynule navázat. Je ale jasné, že některé změny nastanou. Ať už z pohledu rozvoje hry nebo dlouhodobého budování týmu. Na práci u elitního týmu mužů se velmi těším. Samozřejmě ji beru jako zatím největší sportovní výzvu,“ říká 31letý trenér, který v této sezoně vede tým dorostenců.

Jako asistenta si Jakub vybral zkušeného trenéra Jiřího Dědiče, ten ve Štírech dlouhá léta působil jako kouč mladších žáků. „Jirka byl mojí první volbou. Jsem rád, že na nabídku kývnul. Do naší vzájemné spolupráce přinese nejen odbornost, ale především životní nadhled a zkušenosti. Vnímám ho jako silnou osobnost a rovného člověka, který bez zbytečného balastu říká to, co si opravdu myslí. Jsem zastáncem toho, že bez tvrdé práce úspěch přichází jen zřídka. Abychom ale v tomto režimu mohli dlouhodobě fungovat, musí nás to především bavit. Myslím, že v tom jsme s Jirkou za jedno a takové prostředí chceme pro hráče budovat,“ říká Jakub Jung, který zůstává v pozici šéftrenéra mládeže.