Lukáš Malý končí na lavičce A-týmu

Po pěti letech na lavičce A-týmu končí z vlastního rozhodnutí hlavní trenér Lukáš Malý. Své rozhodnutí oznámil hráčům v úterý večer na tréninku, kde se tým poprvé sešel od nedělního vyřazení v osmifinále play-off 1. ligy. „Že v ročníku 2022/2023 na lavičce A-týmu nebudu pokračovat, jsem se rozhodl již před začátkem této sezony. Tím, že jsem věděl, že je to má poslední sezona, jsem měl o to větší motivaci s týmem uspět. A to nejen v základní části, ale i v play-off. Hlavní důvod proč končím, je, že si po pěti letech koučování áčka potřebuji od toho tlaku trochu odpočinout,“ říká Lukáš a se smíchem dodává: „Hlavně velká očekávání a tlak na výsledky od našeho vrchního fanouška Dana Placera jsou opravdu extrémní.“

Lukáš přebíral tým v Národní lize ještě jako hrající trenér a hned první sezonu ho dovedl k postupu do 1. ligy. V té se mu podařilo v každé dohrané sezoně postoupit do play-off. Rovněž je podepsán pod první štírskou medaili na prestižním turnaji Czech open, kde v kategorii Pro vybojovali Štíři bronz. V pohárové soutěži jeho svěřenci došli třikrát do fáze, kde se střetli před parádní kulisou se superligovými týmy – dvakrát s Tatranem Střešovice, jednou s Českou Lípou. Během trenérského působení u A-týmu se také rozhodl ukončit hráčskou kariéru, aby se mohl týmu více věnovat po trenérské stránce.

„Děkuji klubu a hráčům za možnost trénovat A-tým. Za spoustu nezapomenutelných zážitků, vyhraných zápasů a nasbírané zkušenosti, nejen ty trenérské,“ říká Lukáš, který mimochodem v neděli odkoučoval svůj stý zápas v 1. lize. „Věřím, že nový trenér dá hráčům nový impuls a posune tým zase výš. Těším se, až se přijdu poprvé podívat na zápas áčka z tribuny. Hráčům samozřejmě přeji, ať se jim daří. Budu jim fandit dál a doufám, že už se jim zadaří konečně i v play-off 1. ligy,“ uzavírá.

„Jménem celého klubu bych chtěl Lukášovi poděkovat za jeho působení na lavičce A-týmu. Odvedl kus znamenité práce. Samozřejmě Lukáš nadále zůstává ve vedení Štírů a nadále bude pro Štíry pracovat,“ říká prezident klubu Jiří Kratochvíl. „Nového trenéra A-týmu bychom rádi představili hráčům i veřejnosti ještě tento týden,“ dodává.