Jindřich Hrdý: Turnov mi vyhovuje


Prožívá jednu z nejpovedenějších sezon během své kariéry. Útočník Jindřich Hrdý v základní části nastřílel třicet branek, což ho vyneslo na třetí místo bodování mezi střelci. Na jeho brankové přísuny spoléhají Štíři i během čtvrtfinálové série s Turnovem. Ta pokračuje sobotním třetím utkáním, v němž mohou Štíři rozhodnout o svém postupu. Začíná se ve 20.30 ve Sportovní hale.
„Dříve jsem býval přemotivovaný a to často vedlo k nervozitě a následně chyběl klid na hokejce,“ domnívá se 26letý kanonýr.

Najdeš ještě nějaké důvody, proč se tobě osobně daří?
Řekl bych, že příprava se z mé strany nevymykala těm předchozích letech. Spíše se snažím plně koncentrovat na každý zápas a rozvrhnout efektivně síly. Svou roli sehrává i pohoda v ostatních směrech mimo hřiště včetně té zdravotní – sezona bez úrazu, to je co říct.

Po základní části si dokázal vsítit 30 branek a na deset přihrát. Úloha je tedy jasná, hlavně přidávat góly?
Můj post na hrotu je hlavně o tom soupeře donutit k chybě, využívat rychlé brejky a pracovat aktivně v brankovišti. Proto převažují góly nad asistencemi. Nebo si to také můžeme vysvětlit tím, že moji spoluhráči nedávají branky z mých nahrávek (úsměv).

Osobně můžeš být po základní části Národní ligy divize západ spokojený, ale týmový výkon nebyl v období Vánoc a po Novém roce ideální. Proč?
Základní část mi utekla strašně rychle. Bylo to trochu jako na houpačce. Měli jsme průměrný začátek, následně vítěznou sérii a první místo tabulky. Pak přišlo vystřízlivění, že nejsme mistři světa a prohry s týmy z chvostu tabulky.

Dá se v tom najít i nějaké pozitivum?
Rozhodně. Je lepší dostat facku v základní části, než nyní v té rozhodující. Sezona začíná de facto až teď.

A Štírům se vstup povedl. Nad Turnovem vedete v sérií 2:0, letos jste ho už ve čtyřech případech porazili. Čím to, že se vám proti druhému týmu tak daří?
Se soupeřem to byla vždy velmi vyrovnaná utkání a ačkoli se vždy jeden z tymů dostal do vedení, během několika minut bylo vše jinak a zápas začínal od začátku. Mně osobně vyhovuje, že Turnov nehraje beton jako některá družstva. Navíc jsou to féroví kluci, ačkoli je o náboj v zápase vždy postaráno.

V sobotu můžete rozhodnout o svém postupu do semifinále divize západ. Co bude na Turnovské platit?
Musíme pokračovat v nastavené taktice, zvládnout ještě rychleji rozehrávku a obecně pobývat více na polovině soupeře než u nás. Všichni bychom rádi oslavili postup do semifinále už v sobotu, přeci jen střízlivění z neděle na pondělí by kvůli pracovním povinnostem nebylo ono.

Předsezonní cíl stále zůstává? Tedy poprat se o účast ve finále soutěže a následný postup do druhé nejvyšší soutěže?
Jsem si jistý, že i odpověď od ostatních spoluhráčů by nebyla jiná než FINÁLE. Zatím jsme vždy skončili těsně před branou, letos na něj ale určitě máme a potom je to už jen krůček do první ligy. Tenhle kádr by si ji zasloužil.

autor: David Mrzena