Junioři doma získali tři body

Další dva zápasy 1. ligy – skupiny Východ mají za sebou junioři. V sobotu se v domácí sportovní hale střetli s Hradcem Králové a o den později s Náchodem. Zatímco z prvního souboje odešli Štíři poraženi, z druhého získali všechny body.

S Hradcem Králové to byl od začátku lítý boj. Ve 12. minutě se za Štíry prosadil navrátilec do sestavy Filip Kyrian, ale v poslední minutě úvodního dějství odpověděl po individuální akci Vykydal. Bitva o každý metr pokračovala i po přestávce. Štíři dostali dvakrát šanci přesilové hry a dokonce i jednoho trestného střílení, zatímco hosté trefili dvě tyče, stav skóre se tedy posunul jen na 2:2. Ve 47. minutě se hosté dostali do vedení 3:2, načež se autor branky nechal ihned vyloučit. Nabídnutou převahu jednoho hráče v poli ale Štíři opět nevyužili, navíc těsně před koncem se nechali vyloučit. Krátkou hru 4 na 4 hosté využili ke vstřelení dvou gólů a tím zápas rozhodli ve svůj prospěch. Skóre se nakonec zastavilo na 3:9.

V neděli nastoupili Štíři ve značně okleštěné sestavě. Přesto se už ve 2. minutě prosadil Tomáš Brzobohatý a v 6.minutě proměnil nájezd Tomáš Hanák. A v 15. minutě už to po další trefě Hanáka a Davida Přecha bylo dokonce 4:0. Jenže rychlé vedení Štíry ukolébalo. Nástup do druhé části byl vlažný, což hosté potrestali gólem a byli podstatně aktivnější po celou třetinu. Jen zásluhou brankáře Kryštofa Ernsta a štěstěny bylo skóre po 40 minutách stále 4:1 pro domácí. V závěrečné třetině se Štíři zlepšili v pohybu, ale bylo to hlavně o bránění a brejkových situacích. Ty se nedařilo Štírům proměňovat a jelikož Náchod byl v zakončení také jalový, domácí nakonec ubránili výhru 4:2.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „S Hradcem Králové jsme odehráli dobrý zápas, ale bohužel jsme selhali v přesilových hrách. Stačilo proměnit jednu z prvních tří možností a zápas by možná vypadal nakonec jinak. Proti Náchodu jsme měli výborný vstup do utkání, vůbec na nás nebyla znát únava z předchozího večerního duelu. Jenže je vidět, že nejsme zvyklí být v utkání ve vedení a svojí lehkovážností jsme se mohli připravit o body. Naštěstí se nám je podařilo ubránit.“

Statistiky z utkání s Hradcem Králové:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-259807.htm

Statistiky z utkání s Náchodem:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-259818.htm