Junioři nestačili na Chomutov

V neděli čekala juniory dohrávka 9. kola v Chomutově.

Na začátku zápasu bylo k vidění několik nepřesností na obou stranách. Domácím se v 5. minutě podaří jednu využít a ujímají se vedení. Zhruba v polovině první třetiny domácí zužitkují trestné střílení a dostávají se dvoubrankového vedení. Do konce první třetiny přidávají domácí další gól a do šaten se jde za stavu 0:3 z pohledu hostů.

Druhá třetina se nese ve stejném duchu a po 3 minutách druhé třetiny domácí vedou už 5:0. Ve 25. minutě se mohou poprvé radovat zásluhou Vlčka i hosté. Po minutě hry po krásné akci Šimka, který přihrává před prázdnou bránu Vlčkovi střílí Štíři druhý gól. Domácímu týmu paradoxně obdržené góly pomohli a přidali další dva góly do štírské branky. Ve 36. minutě rozhodčí posílá domácí do čtyř. Po půl minutě využívá početní výhodu Procházka. Po dvou třetinách svítí na tabuli výsledek 7:3 pro domácí.

Začátek třetí třetiny však lépe zachytí jihočeši a po trefách Vyskočila a Šimka snižují na rozdíl dvou gólů. Hráči Chomutova, ale drama nepřipouští a dvěma rychlými góly znovu odskakují do čtyřbrankového vedení. Deset minut před koncem zápasu vykřesá vedení při přesilové hře Dědič a hosté se ženou za vyrovnáním. V 58. minutě hry sníží na 7:9 Procházka. Bohužel pro hosty je to z jejich strany vše a utkání končí výsledkem 9:7 pro domácí.

Vyjádření hostujícího trenéra Ondřeje Havelky: Těžko hledat činnost, ve které bychom byli lepší a proto Chomutov zaslouženě zvítězil.