Juniorky si přivezly z Prahy skalp dosud neporažené Plzně

V neděli vyrazily juniorky k poslednímu turnaji v základní části do haly Hlubočinka na okraji Prahy.
V prvním zápas čekal druhý Benešov, který do zápasu nastoupil aktivněji než my. Našim hráčkám se první a druhé třetině nedařila kombinace směrem dopředu, měli jsme minimum šancí a když na konci druhé třetiny minula Gabča Kaňková prázdnou branku vypadalo to s naší produktivitou dnes velmi špatně.. Stav na světelné tabuli po dvou třetinách 2:0 pro Benešov. Do třetí třetiny se rozhodli trenérky Jana Trnková a Eliška Tibitanclová pro změnu v sestavě a proházeli útočné trojice. Tento tah se ukázal, jako ideální. Během první minuty třetí třetiny srovnáno na 2:2, když se  z půlky trefila Karolína Hrubá a během dalších třiceti sekund Vendy Podzimková. Celou třetí třetinu byly Štírky výrazně lepší než soupeř a tak po další trefě Káji Hrubé a Terky Tröschlerové skončil zápas 4:2 pro Štírky.
Do druhého zápasu nastoupily juniorky proti dosud neporažené Plzni. Již ve dvacáté druhé vteřině vstřelila Plzeň první gól. Odpověď našich hráček byla velmi rychlá, druhá minuta a po krásné kombinaci srovnáno z hokejky Gabči Kaňkové. Hráčky Plzně od začátku zápasu hrály velmi tvrdě. Bohužel již ve třetí minutě po jednom střetu u mantinelu odkulhala na střídačku s výronem obránkyně Maruška Procházková. Do obrany se přesunula Adéla Robenhauptová a do útoku zbyly pouze dvě hráčky na střídání. Celá první třetina byla velmi vyrovnána a tak skončilo i skóre 1:1. Do další třetiny nastoupily juniorky soustředně s napadáním nejisté obrany Plzně a odměnou jim byl gól v první minutě, kdy Štírky poslala do vedení Gábina Kaňková. Plzeň ve dvacáté minutě srovnala na 2:2. Minutu na to vstřelila krásný třetí  gól Gábina Kaňková. Do třetí třetiny nastoupily oba týmy ofenzivně, krásné útočné akce byli vidět na obou stranách hřiště. Obrana Štírek a gólmanka Terka Mlezivová, ale nepustily za svoje záda ani jeden míček. Góly padaly už pouze do plzeňské branky z hokejky Katky Bícové, která vstřelila nejprve gól po krásné kombinaci na 4:2 a  při powerplay Plzně vypíchla balon obráncům a vstřelila poslední gól zápasu na 5:2.
Juniorky ukončily základní část díky šesti bodům na 2. místě. Předvedly skvělý týmový výkon, kdy všechny hráčky nechaly na hřišti maximum. Důležitým faktorem byl i skvělý výkon gólmanky Terky Mlezivové, která byla velkou oporou celého týmu.