…rozhodl jediný gól

Zelení strži zakončili sezonu s 20ti vítězstvími na svém kontě, což znamenalo konečné 2. místo v Jihočeské lize starších žáků. Po zásluze Štíry čekala kvalifikace o postup na MČR. V té si nejprve poradili s Táborem 3:0 a poté 6:0 i se Strakonicemi. Po úvodním “oťukávání” se kluci dostávali do herní pohody a ukázali florbalovou kvalitu.

O postupujícím rozhodl poslední zápas proti suverénovi z Milevska. Ačkoliv se týmy střídaly v dominanci na hřišti, utkání příliš šancí nepřineslo. Všichni si byli vědomi důležitosti tohoto střetu. K vidění byla pravá florbalová bitva. Rozuzlení přinesl až samotný závěr. Nedáš, dostaneš. Super zápas, který skončil z pohledu štírských nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Jak už to ve sportu bývá – na jedné straně ohromná radost, na druhé ohromné zklamání. Dali jsme do toho všechno, přesto to nestačilo. Rozhodl jediný inkasovaný gól ze třech zápasů.

 

Komentář trenéra Jakuba Junga: “Prvně bych chtěl Milevsku pogratulovat. Nejen k tomuto utkání, ale i k celé sezoně. Přeji jim hodně štěstí do dalších bojů. Teď k nám 🙂 Kluci, v mých očích jste hrdinové. Projevené emoce mi ukázaly, jak moc vám na florbalu záleží. A to je to nejdůležitější.  Věřím, že nás naše spolupráce obohatila po sportovní, ale i lidské stránce. Díky za vaše úsílí a přístup. Hlavy nahoru, tahle parta nekončí!”

 

Sestava: Hanousek, Brabenec, Šimek, Uhlíř, Dědič, Poncar, Kouba, Drobiš, Dvořák M., Severin, Míchal, Koupal, Šmíd, Větrovec, Dvořák L., Chrast, Matys.