Chyby v obraně Kati trestali

V neděli čekal náš A-tým poslední domácí zápas v základní části. Na palubovku sportovní haly přijeli hráči FBC DDM Kati Kadaň.

První třetina vyznívá lépe pro domácí tým. V 6. minutě zápasu nachází Ondřej Havelka krásným pasem Michaela Kudláčka, který otevírá skóre zápasu. V dalších minutách hry jsou aktivnější domácí hráči. V 9. minutě zápasu zvyšuje krásnou střelou Jan Procházka. Domácí tento gól zřejmě uspokojuje a hosté si začínají vytvářet více střeleckých pokusů. Bohužel pro domácí po špatně odbráněné standardní situaci Kati snižují na 1:2. V dalších minutách hry míček nenachází svůj cíl a první třetina končí za stavu 2:1.

Druhou třetinu začínají lépe hráči z Kadaně, kteří v 6. minutě druhé třetiny po zásluze vyrovnávají. Po pár minutách hry rozhodčí signalizují vyloučení . Hosté přesilovou hru odmítli gólem v ponechané výhodě a otočili stav utkání. Po pouhých 20 sekundách hry po zmatcích v domácí obraně hosté zvyšují na 4:2. Tento stav se nelíbil domácímu Procházkovi, který snížil na 3:4. Po minutě hry rozhodčí posílá Kadaň do čtyř. Domácí výhodu dlouho nemohou využít. Naštěstí mají Procházku, který zakončuje kombinaci, kompletuje hattrick a srovnává vývoj zápasu. Krátce po buly přichází další chyba v domácí obraně, kterou nelítostně hráči Kadaně trestají a opět strhávají vedení na svoji stranu. Po další minutě hry se o slovo přihlásil opět Procházka, jeho střelu hostující brankář pouze vyrazil k Radku Hanákovi a na světelné tabuli vidíme opět vyrovnané skóre. Po chvilce hry Štíři podruhé v utkání dostávají výhodu jednoho hráče v poli. Tato početní výhoda vypadá mnohem lépe než ta předešlá. Lukáš Malý si nabíhá na za osu hřiště a klasickou „Malinovkou“ posílá Štíry do vedení. Už to vypadá, že se ve druhé třetině nic nestane. Opak je pravdou a hosté znovu vyrovnávají. Končí druhá třetina plná gólů. O výsledku zápasu musí rozhodnout až poslední dějství.

Tu začínají lépe domácí hráči. Procházka se na dnešní zápas zřejmě dobře vyspal a svým 4. gólem strhává vedení na štírskou stranu. Ve 48. minutě hostující hráči využijí chybné rozehrávky domácích a utkání je opět vyrovnané. Po pouhých dvou minutách Kadaň strhává vedení na svoji stranu. Štíři se v dalších minutách pokoušejí vyrovnat, ale všechny jejich pokusy končí mimo branku. Minutu před koncem Štíři zkoušejí hru v šesti. Bohužel ani tato výhoda nepřináší vytoužený gól. Utkání pro domácí končí porážkou 7:8.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Tragickou hrou do obrany jsme nechali soupeře vyhrát, i když jsme na míčku byli lepší. “

I přes tuto porážku je jisté, že Štíři budou play-off začínat 3. března na domácí palubovce!

2018-02-18 FBC Štíři A /Kadaň /NLZ 21K