Zelení strži doma získali šest bodů. Modří v Milevsku tak úspěšní nebyli

Zelení

Poslední představení před skvělým publikem mají za sebou starší žáci. V prvním utkání se Štíři střetli se Strakonicemi. Předchozí duel vyzněl lépe pro budějovické florbalisty, kteří vyhráli 4:2. Taktéž s Jindřichovým Hradcem Štíři v předchozím utkání zvítězili 6:2. Zápasy to ale byly dramatické a odvety slibovaly zajímavou podívanou.

V brzkých ranních hodinách ve Sportovní hale, ale strži zažili hororový start. Po šesti minutách hry vedou strakoničtí 2:0. A zcela zaslouženě. Postupně, ale šla hra Štírů nahoru a bylo jen otázkou času, kdy se bude měnit skóre ve prospěch domácích. 2:1, 2:2, 3:2 pro Štíry! V této fázi utkání již naši kluci jasně dominovali a předváděli kvalitní florbal. Jen ne a ne rozvlnit síťku. Díky tomu byl tento duel dramatický až do konce, přesto Štíři zaslouženě zvítězili 5:4.

 

Druhé utkání proti jindřichohradeckému Slovanu mělo podobný průběh. Soupeř se v úvodu utkání ze standardní situace dostává do vedení. Hra Štírů má ale vzestupnou tendenci, což se po zásluze projevilo i ve skóre. Zápas se hrál především na soupeřově polovině s míčkem na našich holích. Bohužel i ty největší “loženky” končí na výborně chytajícím brankáři Slovanu. Rozhodnutí tak přišlo až ve třetí třetině, kdy Štíři třemi brankami definitivně rozhodli o svém vítězství 6:1.

Komentář trenéra Jakuba Junga: “Obě utkání měla pár hluchých pasáží, stále se nám nedaří udržet top výkon po celý zápas. Těší mě obrovské množství vyhraných osobních soubojů, všude jsme byli o krok dříve. Naše hra jde jednoznačně nahoru, což vzhledem k zápasům, které nás ještě čekají vnímám velmi kladně!  Na druhou stranu – stále se učíme a máme na čem pracovat.”

Modří

 

Dne 18.2. se na palubovce v Milevsku představil tým Modrých Štírů, kteří chtěli navázat na předešlé dva vítězné zápasy dalším skalpem soupeře.

V prvním zápase nastoupili proti Meťáku Orange. Tento tým bojuje o nástavbu soutěže a potřebují každý bod, a také tomu nasvědčoval celý průběh zápasu. Proti minulému turnaji jakoby nastoupil jiný tým Štírů, kteří nemají chuť vyhrát a nasazení bylo také nepříznivé. Po celý zápas dominoval Meťák až na poslední třetinu, kde se povedlo Fišerovi a Neborovi vstřelit gól. To bylo od mladých Štírů vše a museli se uspokojit s otřesnou prohrou 2:9.

 

Druhý zápas s Kaplicí vypadal velice vyrovnaně a Štíři byli dokonce i lepším týmem. Bohužel se ale hraje na vstřelené góly a v tom měla Kaplice stoprocentní převahu po celý zápas. Štíři o proti předešlému utkání makali a snažili se vstřelit nějaké góly za záda gólmana soupeře, ten ale vychytal vše co se dalo a nakonec Štíři fyzicky nezvládli třetí periodu a podlehli 8:2.

Komentář trenéra Štěpky: V prvním zápase chyběla bojovnost a chuť vyhrát. Myslím, že to bylo vcelku odevzdané utkání soupeři, který s ním výborně naložil a zaslouženě si odvezl tři body. V následujících týdnech musíme zapracovat na fyzické kondici a na proměňování šancí. Šancí jsme měli za zápas mnoho  při kterých jsme udělali ze soupeřova gólmana hvězdu. Na druhý zápas jsme museli odjet pryč a jsem rád, že kluci odvedli o dost lepší výkon než v zápase předešlém.

Komentář trenérky Malátové: V druhém zápase už bylo vidět, že kluci mají větší chuť vyhrát a že nedají klukům z Kaplice nic zadarmo. A i když prohráli, chtěla bych je pochválit, že makali až do konce.