Mladší žáci Modří uhájili druhý koš

Další turnaj mladších žáků ( modří ) se odehrál ve Strakonicích.
V prvním zápase nás čekal domácí tým Fbc Strakonice-Katovice. S tímto soupeřem náš tým tuto sezónu ještě neprohrál a proto před zápasem trenérské duo zdůraznilo, aby kluci a holky zápas nepodcenili. Už po prvních střelách na bránu náš tým zjistil, že v soupeřově brance chytá úplně někdo jiný než v minulých zápasech a vstřelit gól bude složitější. Nakonec náš tým vyhrál 5:2.
V dalším zápase byl soupeřem opět domácí tým a to Fbc Strakonice. Náš tým chtěl být favoritovi 2. koše vyrovnaným soupeřem. Bohužel soupeř využil našich chyb v obraně a poločas byl 4:0. Do druhého poločasu jsme šli s cílem vstřelit gól a to se povedlo hned 2x. Škoda dvou zbytečných nedorozumění v poslední minutě a tak soupeř vyhrálvelkým rozdílem a to 9:2.
Následovala 15 minutová pauza a šlo se na derby s FA Č. Budějovice. Derby nikdo nechce prohrát a hra tomu odpovídala náš tým do zápasu vstoupil dobře a dlouho nepouštěl soupeře do šancí. Dokonce soupeře překvapil a šel do vedení. Další překvapení nastalo, když po poradě rozhodčích ( a fanoušků FA na tribunách ) byl gól odvolán. Náš tým to nezlomilo a za chvílí z trestného střílení vedl 1:0. V polovině utkání bylo skóre 4:1 pro Štíry a kluci a holky s překvapením zjistili, že pokud budou hrát aktivně a bez velkých chyb v obraně, tak se dá hrát s každým. V druhé půli došlo na vyloučení soupeře a místo toho, aby náš tým měl míček na florbalkách, tak se ho zbytečně zbavoval a soupeř dokázal vstřelit branku. I ve druhé půli dokázal každý tým několikrát skórovat a tam ukazatel skóre 2 minuty před koncem zápasu ukazoval 6:4 pro Štíry. Tlak týmu FA na snížení byl veliký a dokonce minutu před koncem vstřelil gól. Rozhodčí naštěstí gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti a tak se náš tým mohl radovat zaslouženě z druhého vítězství.
Za turnaj chci pochválit každého z týmu. Každý na hřišti bojoval a nevypustil žádný souboj. Obětavost a snaha pomoci spoluhráči při bránění byla ukázková. Brankář může být maximálně spokojený a hlavně v posledním zápase tým podržel. Tento turnaj se nám povedl a je vidět zlepšení a díky tomu se stále držíme v 2.koši. Kluci a holky DĚKUJI !!!!