Zelený tým mladších žáků hrál v sobotu v Písku

Velké množství omluvenek před 8. kolem Jihočeské ligy mladších žáků a jeho 1. košem nás tentokrát donutilo odehrát turnaj s pozměněnou sestavou a jen na 2 lajny, tedy na deset hráčů v poli a 2 gólmany.
První zápas proti Milevsku se, jak je pro tento tým obvyklé u prvních zápasů, rozjížděl jen velmi pomalu. Po vyrovnaném prvním poločase plném nepřesností vedeme 1:0. Druhý poločas naši kluci již hrají s očekávanou jistotou ve hře, kombinují a prakticky nepůjčují soupeři balon. Konečné skóre je 6:0, hodnocení zápasu je velmi dobré.
Druhým soupeřem je domácí tým z Písku. Po dvou výhrách nad tímto soupeřem na posledních 2 turnajích je z týmu cítit zdravé sebevědomí. Od první minuty si vytváříme řadu šancí po krásných kombinacích, ale skóre se nemění a v poločase zůstává výsledek 0:0. Ve druhé půli dostáváme rychlý gól, když soupeřův útočník zprava oběhne branku a míček zasune k tyčce. Za dvě minuty je to 0:2 po stejné akci soupeře. A za další dvě minuty již prohráváme 0:3, když rozhodčí gól neviděl, ale v duchu fair play se k němu sami přiznáváme. Před koncem zápasu snižujeme na 1:3, ale na další korekci výsledku nezbývá čas ani sil. Prohráváme 1:3, po výborné první půli jsme výkonem již nenavázali v té druhé a po zásluze prohráváme.
Ve třetím zápase nás čeká soupeř z Jindřichova Hradce. Soupeře od prvních minut uzavíráme v jeho obranném pásmu, ale pro naše střelce je florbalová branka prostě příliš malá, většina střel jde nad a to málo co trefíme pochytá brankář soupeře. Dostáváme možnost trestného střílení, ale brankář soupeře je bezchybný. V polovině prvního poločasu se nakonec ujímáme vedení, 1:0. Přicházejí i další velké šance, ale také frustrace z jejich neproměňování. Hra týmu se postupně mění, vytrácí se kombinace, každý to chce zlomit sám, bohužel. Vstup do druhého poločasu nezachytáváme a po 8 vteřinách je vyrovnáno. Najednou míčky odskakují, chybí pohyb hráčů a soupeř je lepší. Jindřichův Hradec má také příležitost v podobě trestného střílení, ale náš brankář se ukáže a nájezd chytá. V této fázi
turnaje je naše hra plná chyb, netrpělivá a bez potřebného pohybu. Konečné skóre 1:1 je ještě přijatelné.
Poslední zápas proti Meťáku nezačínáme vůbec dobře, prohráváme 0:1. Rychle ale vyrovnáváme na 1:1, ale soupeř znovu odskakuje na 1:2. Do poločasu otáčíme skóre na 3:2 a přeci jen se naše hra opět zlepšuje, zejména konečně trefujeme branku soupeře a některé šance i proměňujeme. Ve druhém poločase během 10 vteřin odskakujeme na 5:2, soupeř snižuje na 5:3 a 2 minuty před koncem tomu dáváme definitivní tečku na 6:3.
Po dvou předchozích vítězných turnajích jsme tentokrát skončili druzí, ale i tak kluci zaslouží pochvalu, že všechny čtyři zápasy makali na sto procent. Dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu s Meťákem a ukázali ducha fair play v zápase s Pískem. Někteří hráči si po delší době vyzkoušeli rychlost hry v 1. koši a zápasy proti nejlepším soupeřům v kraji. Tentokrát jsme dali méně gólů než jindy, dva zápasy jsme se trápili v zakončení a chyběl také tolik potřebný lepší pohyb ve hře. Chtěl bych poděkovat panu rozhodčímu za nadstandartní výkon, který přispěl ke kvalitě a průběhu hry.

Děkuji také rodičům našich mladých štírů za podporu během florbalových utkání.
Martin Plucha

Výsledky a sestava:
FBC Štíři ČB zelení – FBC Došwich Milevsko 6:0
FBC Štíři ČB zelení – FbC Písek Černí 1:3
FBC Štíři ČB zelení – Florbal Jindřichův Hradec 1:1
FBC Štíři ČB zelení – SK Meťák České Budějovice 6:3

Sestava: Čaloun, Ujhelyi – Šenkýř, Jankovský, Leština, Hrubý, Gaman – Soukup, Nedorost, Novotný,
Požárek, Metelka