Mladší žáci na Sádkách sázeli góly

Nejen góly, ale především bojovností a předvedenou hrou nás Mlži potěšili v prvním, letošním turnaji, hraném v SH JČU Na Sádkách, 12.10.2014. Do Budějovic přijela družstva TJ Centropen Dačice, FBC Strakonice a FBC Došwich Milevsko, s kterými se Štíři utkali v utkáních na 2×12 minut.

V prvním zápase proti Strakonicím předvedli naši hráči koncentrovaný a disciplinovaný výkon, vyšperkovaný 11 góly v brance soupeře. Soupeř nastoupil pouze se dvěma hráči na střídání a nedokázal tlaku našich 3 kompletních útoků dlouho vzdorovat. Svůj jediný gól vstřelil až v závěru utkání.

Přestože jsme ve druhém zápase proti Dačicím nechali odpočívat naši nejzkušenější lajnu, tak mužstvo pokračovalo ve stejném pojetí hry. Soupeř byl tentokrát početnější a houževnatější a na začátku druhé půle srovnal naše dvoubrankové vedení. Od této chvíle byla hra vyrovnaná, ale nakonec se nám, především díky výborným zákrokům brankáře Pavla Capla, podařilo uhájit těsné vítězství 5:4.

V posledním zápase a zejména v jeho 1. půli za stavu 4:2, začali kluci podléhat euforii v předtuše možného prvenství. To se brzy projevilo ztrátou koncentrace a do té doby výborného herního projevu.  Soupeř z Milevska vytušil svoji šanci, srovnal a postupně si vybudoval dvoubrankový náskok. Ten se našemu týmu podařilo vymazat až v nervy drásajícím závěru utkání, kdy Kuba Zeman srovnával na 9:9, pět vteřin před závěrečným hvizdem.

Celkové vítězství v turnaji nás potěšilo, nicméně mnohem větší radost nám udělal předvedený výkon, postavený na bojovnosti, pěkných kombinacích a spolehlivých zákrocích brankáře. Příslibem je jak vyrovnanost hráčů, tak i výkon třech nováčků v týmu.

Sestava: Capl- Veselý, Zeman, Tinavský – Dědič J., Novák, Větrovec – Drobiš T., Hromádko, Mík – Severin, Smrž – Wittner, Šmíd, Přech

Napsat komentář