Mladší žáci svým florbalem baví

S vrcholící sezónou se herní projev mladších žáků ustálil na pro publikum velmi zábavné formě. Mlži to opět potvrdili 19. 3. na ligovém turnaji v Kaplici, kde sice ani jeden náš tým nestačil na Malonty, ale oba si poradily se Strakonicemi. A protože Zelení ovládli derby, tak skončili druzí, zatímco Modří třetí.

Oba naše zápasy proti Malontům měly podobný průběh, v obou jsme vyhráli druhou půli 1:0. Bohužel tomu předcházela první perioda, po které Zelení díky nedůrazu prohrávali 2:6 a Modří 0:5. Jakoby nám přes veškerou znalost soupeře a předzápasové pokyny vždycky deset minut trvalo, než si na běhavý florbal na jeden dotek zvykneme. Nicméně v obou zápasech nabídli všichni aktéři atraktivní podívanou a patrně to nejlepší, co je v jihočeské 3+1 lize k vidění. Nebýt našeho vytrvalého naklepávání svalových partií brankáře Hraničářů, tak zejména zelenáči sahali po mnohem lepším výsledku.

Modří měli excelentní nástup do utkání se Strakami a každá lajna ve svém první střídání zavěsila. Vybudovaný náskok jsme kombinační hrou v útoku, zodpovědným bráněním a výkony brankářů postupně navyšovali a bylo jasné, že modráčci spějí ke svém první výhře nad tímto soupeřem v sezóně. V závěru jsem sice soupeři dovolili kosmetickou korekci výsledku, ovšem vítězství 9:5 si už vzít nenechali.

Pod výsledek derby 13:4 ve prospěch Zelených se vedle lepší kombinace vítězného týmu podepsaly především individuální střelecké schopnosti Vojty Fišera a Michala Dvořáka, kteří si oba ozdobili svou florbalku čtyřmi zářezy.

Obdobné představení nabídl i zápas zelenáčů se Strakonicemi s konečným výsledkem 11:3 v náš prospěch.

Celkově lze konstatovat, že hra mladších žáků těšila nejen diváky, ale i početnou výpravu štírských trenérů – „bylo nás pět“. Během roku se kluci v obou týmech dopracovali ke stylu hry, kdy hráči naplno využívají své individuální schopnosti ku prospěchu mančaftu a kolektivnímu pojetí. Za všechny musím vyzdvihnout třetí lajnu zelených, která ač nevelká vzrůstem, dokázala svým pohybem a kombinací zamykat soupeře na dlouhé vteřiny v jeho obranném pásmu. Kde ještě musíme přitvrdit, je zdravá agresivita a výbušnost („kung fu pando Martine a čerte Kristiáne, na vás dva to neplatí“😊). Jsme tak trochu hračičkové a o to víc bude některé přechod do starších žáků bolet…

V anketě o nejužitečnějšího hráče se největšího uznání od spoluhráčů dostalo kvartetu Maty Kouba, Vojta Fišer, Kája Uhlíř a „Rybíz“ Ryba.

Sestavy:

Zelení: Šrámek, Brabenec – Křivský, Kouba, Matys – Dvořák M., Gajdoš, Březina – Fišer, Starčevský, Holek

Modří: Placer, Ryba – Uhlíř, Šuster, Studenovský – Ježek, Kuba, Řehout – Sukdol Jan, Kandl, Přech