Mladší žáci triumfovali ve Strakonicích

Hobiti, trpaslíci a skřeti byli hlavním tématem diskuse mladších žáků cestou na turnaj ligy Středozemě v Minas Tirithu ve čtvrtou neděli roku 2015 (asi jsem chtěl říci Jihočeské ligy ve Strakonicích, 25. 1. 2015…). Své elfské florbalky jsme postupně zkřížili s celky J. Hradce Red, JokerZ ČB a Strakonic. Dobrodružná výprava našich půlčíků opět dospěla k vytouženému cílu a z nitra Hory osudu vydolovala další turnajový triumf.

V prvním zápase proti Reds jsme pohlednou kombinační hru, která nás zdobí celou sezónu, doplnili také dobrým pohybem a obranou a bylo z toho jasné vítězství 13:2. Jak někdo z týmu poznamenal, a nelze nesouhlasit, byl to zatím nejlepší výkon sezóny.

Aby těch „nej“ nebylo málo, tak v následujícím zápase proti JokerZ jsme pro změnu předvedli nejhorší výkon sezóny. Do utkání jsme patrně vstoupili s pocitem, že se po naší předchozí kanonádě JokerZ porazí sami. Ti nám však brzy dali najevo, že, ač hrajíce v pěti včetně gólmana, tomu tak nebude. Přesvědčili jsme se, jak je důležité bránit již na polovině soupeře, všechny góly jsme totiž dostali z dálky. A protože nám Saruman asi začaroval naše brankostřelky, tak jsme v tomto zápase prohráli 2:4.

I všechno špatné je však k něčemu dobré. Kluci pochopili, že do každého zápasu musíme jít naplno a v posledním utkání proti domácím jsme se ujali vedení hned v prvním střídání. Tento souboj byl díky ostatním výsledkům také kláním o celkové prvenství v turnaji. Soupeř sice ještě dokázal srovnat na 2:2, ale potom už skórovali pouze naši střelci až na konečných 10:2. Kuba Zeman před tímto zápasem asi navštívil Gandalfa, aby mu jeho brankostřelku odčaroval, protože v něm zaznamenal pět gólů včetně jednoho v oslabení. Spoluhráči to také ocenili v tradičním hlasování o nejužitečnějšího Hobita. Kdyby však hodnotili umělecký dojem, tak by jistě dali hlas Michalu Dytrychovi. Za skok plavmo přes hokejku, který předvedl, by se určitě průměrný šavlozubý tygr nemusel stydět.

I přes jednu „užitečnou“ prohru zůstává dojem z předvedené hry dobrý. Potěšujícím prvkem je vedle již zmíněné kombinační hry, také zápas od zápasu lepšící se pohyb a zodpovědnější bránění.

Sestava: Capl P. – Veselý, Štědronský, Drobiš T. – Zeman, Wittner, Tinavský – Dědič, Severin, Novák – Hromádko, Přech, Větrovec – Šmíd, Šimek, Dytrych.

Napsat komentář