Mladší žáci zelení vyhráli turnaj na Meťáku

Mrazivé ráno, slabá vrstva nového sněhu a oproti zvyklostem náš první zápas až v 10:20, takový byl začátek dnešního turnaje 1. koše pro mladší žáky zelené. Poprvé v této sezoně v hale Meťáku v Českých Budějovicích. Ale hned první zápas proti mužstvu z Písku. Ze zápasu uběhlo 5 sekund, první střela a prohráváme 0:1. Pokolikáté opakující se scénář? Kluky na to opakovaně upozorňujeme, doufali jsme, že pozdější začátek utkání nám prospěje, ale není tomu tak. Úvodní minuty jsou z naší strany spíše ospalé a jsme pod tlakem soupeře. Postupně srovnáváme tempo a vytváříme si i první šance. Poločasové skóre je 0:1. Druhý poločas přináší výrazné zlepšení pohybu i kombinace a brzy vyrovnáváme na 1:1. Zápas má pěkné tempo, hraje se rychlý a kombinační florbal a přeci jen máme trochu více ze hry. V závěru krásnou střelou vymetáme růžek písecké branky a skóre otáčíme na 2:1. Soupeř zkouší hru bez brankáře, ale skóre se již nemění.
Druhým soupeřem je celek z Milevska. Od úvodních minut se hraje na soupeřově polovině a zápas brzy dostává jednoznačný scénář. V poločase vedeme 4:0, ve druhém je vývoj totožný a konečné skóre upravujeme na 8:0. Soupeř v průběhu zápasu, s tím, jak se zvyšovalo skóre, zvyšoval i hrubost zákroků, bylo to zbytečné a jen to zápasu uškodilo.
Ve třetím zápase proti domácí týmu jsme si zadělali na pořádné drama. Soupeř nás od prvních okamžiků zápasu vysoko napadal, byl na nás velmi namotivován a naše mužstvo brzy prohrává 0:2. Kluci se musí rychle vrátit v hlavách ze šatny a od mobilních telefonů do zápasu. Ale není to jednoduché, soupeř je na koni. Snižujeme na 1:2, ale chvilku před koncem prvního poločasu dostáváme na 1:3 a o poločasové pauze je potřeba řadu věcí probrat. Ve druhé půli je na hřišti již jiné
mužstvo, soustředěné jen na florbal. Snižujeme na 2:3, vyrovnáváme na 3:3 a v závěru otáčíme skóre na 4:3 po využité přesilové hře. Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali v úvodu a jeho otáčení nás stálo mnoho sil.
To se projevilo v posledním zápase proti Strakonicím. Zápas nemá příliš tempo, na obou mužstvech je vidět, že hledají zbytky sil. Strakonice jsou však lepší a po zásluze vedou po prvním poločase 1:0. Druhý poločas nabízí stejný pohled, zápasu chybí střely na obou stranách, hraje se spíše opatrně. Poslední pětiminutovka a přeci jen jsme více na míčku a snažíme se s výsledkem něco udělat. Nejprve zazvoní strakonická tyčka, ze standartní situace pak vyrovnáváme na 1:1. V posledních vteřinách zápasu zazvoní i tyčka naší branky, ale výsledek 1:1 se již nemění.
Hned ve třech zápasech jsme vždy rychle prohrávali, dva se podařilo otočit, jeden alespoň vyrovnat. Tentokrát se k nám přiklonilo i trochu štěstí, kterému jsme šli vždy v závěru zápasu zvýšenou aktivitou naproti. Kluci turnaj odmakali na dvě lajny, část hráčů byla po nemoci a jsme rádi, že se nám podařilo alespoň tyto dvě lajny sestavit, když ještě minulý týden bylo na tréninku 5 a pak 8 hráčů (včetně hráčů z týmu modrých). Děkujeme rodičům za stálou a vytrvalou podporu, organizátorům turnaje za pěkný turnaj a také rozhodčím za dobrý výkon, i oni to neměli vždy jednoduché.

Výsledky a sestava:
FBC Štíři ČB zelení – FbC Písek černí 2:1
FBC Štíři ČB zelení – FbC Došwich Milevsko 8:0
FBC Štíři ČB zelení – SK Meťák České Budějovice 4:3
FBC Štíři ČB zelení – Fbc Strakonice 1:1
Sestava: Čaloun – Soukup, Nedorost, Leština, Plucha, Hrubý – Hruška, Šenkýř, Metelka, Požárek,
Kukačka – Martínek