Mladší žáci Zelení zakončili ligovou sezónu

V neděli 23. dubna jsme s torzem mlžů zelených vyrazili na závěrečný turnaj do Jindřichova Hradce. Vzhledem k přeložení turnaje se tento konal až v odpoledních hodinách a to nás na místě čekalo ještě nepříjemné zjištění, že se začátek o půl hodiny posouvá. No někdy se to holt blbě sejde, ale nedá se nic dělat.

V prvním zápase nastupuje v derby proti SK Meťák. Hrajeme náš klasický první zápas,
což znamená, že do tempa se dostáváme velmi pomalu, a na vstřelení jednoho gólu potřebujeme  strašně moc šancí. Ale na konci zápasu jsme přeci jenom o jeden gól šťastnější než soupeř a vítězíme 2:1. Do druhého zápasu nastupujeme proti FBC Písek. Tento soupeř nás v předchozím zápase přehrál
a na klucích je vidět odhodlání jim to vrátit. Skóre je dlouho bezgólové, ale po nevybíravém faulu,
po kterém náš hráč odstupuje ze zápasu, a dalším faulu při střele, jdeme do přesilovky 5 na 3. Tuto využíváme hned při rozehrávce volného úderu a dostáváme se do vedení.  V zápase pokračujeme
na tři obránce a dva útoky, což nás stojí spoustu sil. Ke konci zápasu vedeme 3:2 a soupeř jde do šesti. Tuto situaci využíváme ke vstřelení dalších dvou gólů a v posledním zápase proti silnému soupeři vítězíme 5:2. Ve třetím zápase nás čeká další těžký soupeř FBC Strakonice, který nás v sezóně několikrát velmi potrápil i porazil. Začátek máme ovšem výborný a dostáváme se do vedení 3:1. Bohužel svými chybami pouštíme soupeře do zápasu a stav je v poločasu vyrovnaný 3:3. Ve druhém poločase odskakujeme do vedení 4:3, ale další propadnutí v útoku umožňuje soupeři srovnat na konečných 4:4. Do posledního zápasu proti Florbal J. Hradec nastupujeme nezvykle v 17:00h a se zbytkem sil. Po chvíli se dostáváme do vedení, ale poté, dnes bohužel klasicky, po svých chybách necháváme soupeře skóre otočit. Když už se v poslední minutě odhodláváme k odvolání brankáře, tak srovnáváme na 2:2.

Celkově jsem s turnajem spokojen, kluci odevzdali na hřišti maximum, a kdybychom proměňovali své šance, tak jsme s přehledem všechny zápasy vyhráli. Pozitivní určitě je, že umíme soupeře zamknout a v útoku přehrát. Na proměňování šancí a střelbě budeme samozřejmě dále pracovat. A chyby ke hře patří a my se z nich poučíme J.

Na závěr bych chtěl všem klukům poděkovat za celou sezónu, jejich rodičům za vstřícnost a těm co jezdili i za podporu na turnajích. Moc se těším na neligové turnaje na konci sezóny a doufám, že si je společně užijeme.